Den här bloggen är nu avslutad. En stund till kommer du kunna läsa och kommentera gamla inlägg. Tack för att du tittar in! ♡

onsdag 3 december 2014

Man får vad man betalar för

Att det ska vara så svårt att lära sig! Är något mycket billigare så är det antagligen:

- väldigt dåliga arbetsförhållanden för den som tillverkar produkten (dålig lön, dålig arbetsmiljö, inte direkt fokus på den anställda),

- sämre kvalitet på materialet som man köper (tex inte lika slitstarkt tyg, inte så säkert byggt, ingen bra finish),

- inköpt till en stor mängd och kanske inte jättemån om vår miljö (vilket kan innebära något av ovanstående, men inte alltid behöver vara dåligt),

- en förlust för någon (och det känns ganska långsökt att det skulle vara den som säljer varan).

Men ibland kan det ju vara så frestande att försöka hitta ett riktigt kap. Att slå till på den där billiga saken. För inte borde det väl vara sämre för det?

JO kära du, oftast så är det ju sämre. 

Jag skulle köpa en ny overall till Fabian för några veckor sen. Jag och min man var helt överens om att kvalitet skulle löna sig här, speciellt eftersom vi ju väntar ett till barn som med största sannolikhet också kommer behöva en overall när hen är tre år. Så en dyr variant som var hållbar skulle det bli. (Det är ju knappast så att han bara står stilla i ett hörn när han är ute. Brottning, sandlådelek, fotboll med tillhörande brottning, klättring i träd, cykling med vurpor. You name it.)

Men ni kanske fattar varthän detta barkar? 

Ingen overall vi provar är riktigt bra, enligt Fabian. Han vill ha en grön overall, som vi givetvis inte hittar, i djungeln av blått, rosa och svart. Så när vi i femtioelfte butiken, efter värmeslag och blodsockerfall, ÄNTLIGEN hittar en overall som vi båda gillar så köper vi den. Punkt. Bara det att det var på en outlet (ap-billigt). Men det kändes ju bra, just då. Just då.

Just nu känns det rätt värdelöst att ha kastat bort 388 kr. 

Använd några veckor.

Så det blev till att köpa en ny såklart (ingen bytesrätt och orkar nog inte reklamera). Går ju inte riktigt att säga till förskolan att "Nej, Fabian kan inte vara ute och leka den här vintern. Åtminstone inte om det finns tillstymmelse till risk för att det är blött eller snöigt ute." 

Trots att han inte fick vara med och prova overall de här gången (orkade liksom inte igen) så blev han nöjd över resultatet. Och vi hoppas den håller lite längre än en månad den här gången. 

Så till mig själv: Köp för f-n inget skräp nästa gång!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du tittar in! Du får gärna kommentera mina texter, då blir jag väldigt glad! (Har du inget blogg-konto så välj att kommentera som Anonymt och klicka på Publicera.)