Den här bloggen är nu avslutad. En stund till kommer du kunna läsa och kommentera gamla inlägg. Tack för att du tittar in! ♡

måndag 10 juni 2013

Föräldrakooperativets fördelar

Vi har våra barn på ett föräldrakooperativ. Det innebär att vi föräldrar äger förskolan. (Eller dagis, som jag i fortsättningen kommer att kalla det.) Vi sitter med i styrelsen. Tar beslut kring pedagogik och läroplan. Bestämmer gemensamt hur stora vi vill att barngrupperna ska vara och vilken personal vi vill ha.

Ett strålande koncept, helt enkelt. 

Det innebär såklart lite arbete. Man lägger ganska mycket tid på dagiset. Men vi betalar å andra sidan nästan inget för att ha våra barn där. Och det vi spenderar tid på är våra barn (det viktigaste vi har, om du frågar mig) och olika aktiviteter för att deras vardag ska vara så bra som möjligt. 

Idag var jag med på en av de obligatoriska grejerna. Att vara med i barngruppen under hela eftermiddagen. Då får man en bra inblick i hur barnen har det, vilket är jättemysigt. Förutom att ens egna barn beter sig som gnällspikar och plåster under tiden man är där. 

En solig dag som idag så var vi mest ute. Härligt!


Trots att det var en relativt lugn eftermiddag så blir man trött. Jag är inte riktigt van vid att rodda så många barn på en gång. Så hatten av till all personal. Att jobba på dagis kan vara slitigt och påfrestande. Men det ger en otroligt med kärlek. (Okej, kan erkänna att jag sist lät rätt skeptisk. Men idag var det mysigt.)

Förutom dessa barngruppsdagar så är fixardagarna, men framförallt föräldrafesterna, roliga! Vill du lära känna flera föräldrar i närheten av där du bor? Och få vara väldigt delaktig i din barns uppväxt? Då kan jag starkt rekommendera ett föräldrakooperativ. (Läs mer om vårt dagis här!)

Och så glömde jag nämna vår duktiga kokerska, som lagar bra mat som barnen verkligen gillar!  Men nu måste jag nog vila mig lite, efter mina fyra timmar på dagis! Jag är nog ingen förskolepedagog, ändå...

2 kommentarer:

  1. Föräldrakooperativ har jag aldrig hört om förr. Det låter intressant! Jag undrar om det finns något liknande här i Finland...?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Föräldrakooperativ borde väl finnas lite varstans, tycker jag! I Sverige gillar vi valfrihet, så här finns en hel del privata grundskolor också! Konkurrens kan vara både bra och dålig, men det är en annan historia! :)

      Radera

Tack för att du tittar in! Du får gärna kommentera mina texter, då blir jag väldigt glad! (Har du inget blogg-konto så välj att kommentera som Anonymt och klicka på Publicera.)