Den här bloggen är nu avslutad. En stund till kommer du kunna läsa och kommentera gamla inlägg. Tack för att du tittar in! ♡

tisdag 18 juni 2013

Billigare kött får du leta efter


För dig som är sugen på riktigt billigt kött till midsommar så kan du handla på Ica Maxi. Där kostar fläskfilé bara osannolika 39,90 kronor. 

Visst, då får du leva med att den kommer från Danmark. Där reglerna för djurhållning inte är desamma som i Sverige. 

Men köttbiten borde väl ändå bara bestå av griskött? Eller? 

Men grisen borde väl inte ha blivit SÅ dåligt behandlad? Eller? 

Det är säkert bara för att Ica Maxi gjort ett sjukt stort inköp som de kan få det så billigt. Inte vill väl bonden grisen något illa? Bara att den ska må bra. 


Finns även billigt på Coop, för den som hellre handlar där. 

Och bonden får nog säkert betalt för sin slakt. Hur det nu ska gå ihop. Men du kanske inte är ekonom eller har erfarenhet från lantbruk, så hur ska du kunna veta?

NEJ. Det är inte okej! Snälla, gör en bra grej till midsommar. Om du bara ska göra en vettig sak. Så ställ krav på var köttet kommer ifrån. Köp inte det billigaste. För som alltid så följer kvalitet priset. 

Jag menar inte att alla ska köpa svindyrt (haha) kött. Men titta var det kommer ifrån. Och är det viktigt för dig att djuret fått må bra. Ströva fritt. Leta efter naturkött eller ekologiskt. Jag lovar att det smakar mycket bättre. Eller gå helt crazy och skippa köttet. Det finns supermånga bra, och goda alternativ. (Och tänk på att om du istället äter fisk så är det minst lika viktigt att kolla upp ursprunget.)

Det är när vi konsumenter börja ställa krav som producenterna måste ändra sina prioriteringar. 

Några vegetariska recept och tips kommer här inom kort!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du tittar in! Du får gärna kommentera mina texter, då blir jag väldigt glad! (Har du inget blogg-konto så välj att kommentera som Anonymt och klicka på Publicera.)