Den här bloggen är nu avslutad. En stund till kommer du kunna läsa och kommentera gamla inlägg. Tack för att du tittar in! ♡

fredag 8 november 2013

När trattisarna aldrig tar slut och inte hösten heller för den delen

Här finns inte tillstymmelse till grå november eller kall vinter. Idag har vi njutit av höstens lyx.


I skogen växte det fullt av trattisar. Jag kände mig som i svamphimlen. Barnen också. 


Väl hemma njöt vi av svamprisotto. Och så plockade vi in en massa gran- och enris. Nu doftar det underbart i huset. Delvis från äppelpajen. Men också från allt ris som står i flaskor, burkar och vaser. 



Sedan gjorde vi busenkel trolldeg (1 dl salt, 1 dl vatten, 1 msk olja, 2 dl mjöl) och lät fantasin flöda. Fabian fick dock spel och la sig ner på golvet och grät. Nåt blev som han inte riktigt ville. Men efter lite sovning så blev han på bättre humör. Då kom dessutom min bror på trevligt besök så då tog vi fram penslar och papper och målade lite. Ingen Lars Lerin. Men ändå. 

Imorgon ska vi även måla trolldegen som då är torr (efter att den idag varit i 100 grader i 1 timme i ugnen). Det ska bli en överraskning till barnens pappa på söndag. Mer än så kan jag inte säga än. 

Trevlig fredagskväll kära läsare!

10 kommentarer:

  1. hej där! blir så glad för dina ord hos mig *** vad fint det är här hos dig, och vad mycket höst ni ännu har. vad det Värmland? känns nästan som ett annat land nu när vi har fått snö häruppe i Luleå! fast vi har ju ett avlångt land minsann! och jo jag skriver lite kort ibland, tycker om att försöka samla det jag tänker lite mer kompakt :) och ibland känns många ord för mycket, men jag kan tycka om att skriva längre också såklart..fast då tror jag ingen orkar läsa (ler)
    önskar dig en skön helg tillbaka...

    kramar Lycke

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Lycke! Så roligt att du hittat hit och tack för dina fina ord!
      Ja ibland är det lilla det bästa och fler ord överflödiga. Jag förstår vad du menar. Jag tror det är en grej av vad många gillar med din blogg! :)
      Och visst är det väl härligt med vårt avlånga land. Skillnaderna. Här i Värmland är det fortfarande en hel del plusgrader.
      Ha en fin helg, kram Maja

      Radera
  2. Trolldeg, Så roligt. Tack för att du påminde om denna ljuvliga kreativa deg.
    Önskar dig en fin kväll
    Kram
    Annie

    SvaraRadera
    Svar
    1. Javisst är det härligt! Jag gillar det mer än den plastiga färgglada degen som säljs i affärer.
      Ha en skön helg, kram Maja

      Radera
  3. Mysigt att ta in skogen litegrann!
    Hoppas målningen går utan tårar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja visst är det! Det gick hyfsat bra! :) Ha en fin kväll, kram Maja

      Radera
  4. Oj, vilken fint piano! Eller är det en orgel?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det ett vackert piano! Det är jättegammalt men fortfarande i väldigt bra skick! Önskar jag hade tid att spela mer, bara.... Men det är fint att se på iaf! (Min man tycker dock det tar lite väl stor plats..) :) Ha en skön kväll, kram Maja

      Radera
  5. Vilka härliga höstbilder! Så fantastiskt att ni fortfarande kan njuta av denna mysiga årstid. Här är det nog vintern som står för dörren dessvärre...:-( Trolldeg, ja. Många fina minnen kommer plötsligt tillbaka:-)) Ha en riktigt fin söndagskväll. KRAM

    SvaraRadera
    Svar
    1. Idag har vi dock frost på gräsmattan, men solen skiner och snart tar vi på oss varma kläder och får lite frisk luft, tror jag! Ha en skön måndag, kram!

      Radera

Tack för att du tittar in! Du får gärna kommentera mina texter, då blir jag väldigt glad! (Har du inget blogg-konto så välj att kommentera som Anonymt och klicka på Publicera.)