Den här bloggen är nu avslutad. En stund till kommer du kunna läsa och kommentera gamla inlägg. Tack för att du tittar in! ♡

torsdag 28 november 2013

Soffan, tvätten, blåsten och toaletten

Eftersom jag tydligen fick vabba tredje dagen i rad nu så spenderade jag och barnen morgonen i soffan, där vi drack honungste och såg på dinosaurietåget. Vinden ven ordentligt utanför huset och vi njöt av att vara inomhus och kurade ihop oss som en liten boll. Dagens möten fick bokas av och Anton försökte idogt att få upp den sista klicken honung från koppen samtidigt som han hostade ikapp med lillbrorsan. 

Förutom i soffan så har dagen spenderats framför brasan, utomhus (när blåsten lagt sig lite var det riktigt skönt ute), vid pysselbordet, vid bakbordet (okej, vi har inte speciella bord för pyssel och bakning, men det lät så flådigt), på Systembolaget och i biltvätten. Fabian blev helt fascinerad av sistnämnda. Pratade länge om de röda och svarta borstarna som åkte över taket. (Och om någon tycker att jag är lat som inte orkar tvätta själv hemma på gatan, så hävdar jag bara att jag är miljövänlig. Här tas salt och skit om hand på ett korrekt sätt. Faktiskt.)

Ja, och så har dagen spenderats på toan. Inte för att någon mått dåligt. Utan för att Fabian plötsligt ska göra ett nytt försök med att bli blöjfri. Anledning? Hans favoritkompis på dagis hade trosor på sig på dagis. Inte blöjor! Och då ska ju inte han vara sämre. Gått riktigt bra. Bara man bestämmer sig så brukar det ju det. 

(Ni har väl inte missat att det snart är första advent? Ja, vi har tjuvstartat lite. Det blir ju så ljust och härligt i fönstren...)

Nu har jag precis handlat halva Kvantum. Funderar på om jag antingen ska sätta mig vid datorn för att fortsätta göra fotokalender, eller göra yoga, eller ta ett glas vin och läsa tidningen. Vad tycker du? :) Önskar dig en skön kväll och fredag!

(Anton älskar bokstäver. Inte så konstigt kanske, när han nyss lärt sig hela alfabetet utantill. Den här boken läser vi varje nattning.)

2 kommentarer:

 1. Blev det vin och läsa tidningen, eller? :)

  Krya på er! Hoppas det inte blir så långvarigt. Jobbigt när de är sjuka barnen.

  Kram Ann-Louise

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blev tidningen, men orkade inte ta fram vin faktiskt! :)
   Nu är barnen så gott som friska! Väldigt skönt! Sköt om dig, kram Maja

   Radera

Tack för att du tittar in! Du får gärna kommentera mina texter, då blir jag väldigt glad! (Har du inget blogg-konto så välj att kommentera som Anonymt och klicka på Publicera.)