Den här bloggen är nu avslutad. En stund till kommer du kunna läsa och kommentera gamla inlägg. Tack för att du tittar in! ♡

lördag 23 november 2013

När lördagsmyset förvandlas till hysteri och kaos och uppsägningar

Är det okej om jag säger upp mig? Eller åtminstone tar en paus från att vara mamma för en stund? Och bara skiter i det. Bara för ett tag. Snälla då. 

Jag tror problemet stavas lördagsgodis. Det verkar göra vår fem-åring totalt vild. Och sedan låg i blodsocker. Efter dagens godis så har det bara gått utför. Vägrade äta middag. Gjorde ungefär hundra försök, men alltid var det något som blev fel. Vi försökte och försökte. Och det gjorde säkert han också. Men det gick liksom inte hela vägen. Blev mest gråt, skrik och sprattel på golvet. 

Så vad gör man? Hur orkar man? 

Tillslut, när han insåg att han skulle få gå och lägga sig direkt (innan klockan 18) om han inte kom och satte sig vid bordet, så gick det plötsligt. Två portioner. 

Men då hade redan lillebror spårar ur och stuckit från bordet. Ingen barn-TV innan läggdags blev det tråkiga resultatet. För oss alla. Eftersom det brukar kunna vara en räddare i nöden för att få barnen lugna. 

Men nu sover de snart. De små liven. Förhoppningsvis. Så vi får en paus. Förlåt. Men ibland blir det inget härligt lördagsmys gosigos. Utan bara den bistra sanningen. 

Imorgon får vi ta nya föräldra-tag. Häpp!

10 kommentarer:

 1. hi hi hi vet precis hur det känns och är. Här hemma har vi fått vår beskärda del av sådana dagar. Själv börjar jag fundera på om det är sockret som är boven i dramat. Men det är ett jobbigt beslut att ta, att sluta med godis. Men vi har börjat med att bara låta de köpa choklad, i ett försök att undslippa alla äckliga tillsatser och färgämnen som finns i godiset. Förhoppningsvis hjälper det lite mot "utbrotten" eller kanske inte. Men att sluta med socker helt är svårt, och kanske är det bara så att barnen är barn;)

  härligt inlägg i alla fall, skönt att få läsa om verkligheten ibland.
  Och du man har rätt att säga upp sig en liten stund;
  Önskar dig en fin dag
  Kram
  Annie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns väldigt skönt att veta att man inte är ensam. För så här känner kanske många. Eller de flesta som har barn? Åtminstone vid något tillfälle. Även fast det är väldigt få som bloggar om det.... Skära ner lite på lördagsgodis kanske inte vore fel. Även om detta humör fortsatte idag.... Ha det fint! Kram Maja!

   Radera
 2. Ja, barn och lördagsgodis :) Härligt och förfärligt, men underbarast i hela världen ändå (barnen alltså inte godiset ;) )
  Kram Christina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst är det så! Och tur är väl det! :)
   Kram Maja

   Radera
 3. Den bittra sanningen. Allt är inte alltid på topp. Även om man skulle önska.
  Hoppas ni får en mysigare dag tillsammans i dag. Kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den blev delvis lugnare. Tack för att du tittar in, och ger mig lite hopp om att det finns fler.... Kram Maja

   Radera
 4. Så där är det verkligen emellanåt. Men det är livet det med och med distans kan det bli en underhållande historia vid lämpligt tillfälle.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja du kanske har rätt. Är ju lite svårt att se det när man är mitt uppe i det... Kram Maja

   Radera
 5. Hos oss finns det helt enkelt inget lördagsgodis, och nästan inget socker överhuvudtaget för den delen. Det bidrar inte till någon. Men däremot finns det jämnt en massa gott, inte bara lördagar. Jag försöker involvera barnen så mycket som möjligt i att göra raw food kakor, smoothisar och nyttig glass (frusna bär och banan i mixern) – inte tala om min raw choklad! Finns massa härliga recept på internet :-) Det är mitt bästa tips <3
  Kram och lycka till, Mia
  www.hippiechic.blogg.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Smoothie och andra hemgjorda godsaker finns det också gott om hemma hos oss. Men att utesluta köpt godis vet jag inte... När jag var liten åt jag inte heller godis. Men det var innan jag visste vad som fanns. :)
   Tack för att du tittar in och delar med dig! Kanske ska prova lite raw choklad...
   Sköt om dig, kram Maja

   Radera

Tack för att du tittar in! Du får gärna kommentera mina texter, då blir jag väldigt glad! (Har du inget blogg-konto så välj att kommentera som Anonymt och klicka på Publicera.)