Den här bloggen är nu avslutad. En stund till kommer du kunna läsa och kommentera gamla inlägg. Tack för att du tittar in! ♡

onsdag 13 november 2013

Tågfilosoferande

Jag sitter på ett tåg och försöker åka till Stockholm. Det verkar inte vara helt lätt idag. Men säkerligen lättare än igår, när en godsvagn spårade ur söder om Stockholm. För oss var första delsträckan inställd, så vi fick tränga in oss i ett litet Värmlandstrafik-tåg istället. Sedan blir vi omdirigerade norr om Stockholm och det kommer ta längre tid. Jag åkte hemifrån klockan fem och tåget kommer fram vid tio. Ska detta kallas snabbtåg, verkligen? 

Men jag ska väl inte klaga. Jag är väldigt glad att jag inte bokat in tåget imorgon bitti. Då hade jag nog missat ett par timmar av utbildningen. Och nu får jag tid för att bara sitta på ett tåg. Och filosofera. Läsa bloggar. Läsa inredningstidning. Lyssna på skön höstmusik i lurarna, en fin spellista jag gjort på spotify. (Med bland andra James Morrison, Coldplay, Jessica Andersson (har ni missat hennes nya skiva när hon sjunger melankoli på svenska?), Tracy Chapman och Passenger.) Och filosofera lite mer. 

Jag är trött. För många nätter på rad då jag haft svårt att somna. Och som Fabian kommit in till oss mitt i natten och sedan hållit mig vaken ett par timmar. 

Men nu ska jag sova själv två nätter. Utan att bli väckt mitt i natten, hoppas jag. Spikmattan och öronpropparna är det viktigaste och första som jag packar med mig. För sömn är det som står högst på önskelistan. När ska den perioden gå över? Då jag inte drömskt lyssnar på andra som får sova hela nätterna. Då jag gärna går ut och roar mig på kvällen när jag är borta, istället för som nu, alltid prioriterar att få sova. När kommer det att hända? Min man påstår att den perioden inte kommer att komma snabbare om vi skulle försöka få en nummer tre. Men då förstår jag plötsligt inte vad han menar. 


Våra killar har en boll-period för tillfället. Vid varje ledig stund ska de spela handboll i vår hall. Det gör mig glad i hjärtat. Att de gillar samma sport som jag ägnat hela mitt liv åt. 

En annan sak som gör mig glad är att den här bilen stod utanför dagis i morse. 


En bil som kom med matleverans, från en lokal handlare, med krav-produkter. Att ge sina barn det bästa. Om det så är viljan att röra på sig eller ekologisk mat. Det känns bra i mitt hjärta. Här, där jag sitter på ett tåg mitt ute i skogarna norr om Hallsberg. Och filosoferar. 

Vad gör du, en onsdagskväll som denna?

8 kommentarer:

 1. Jag sitter här hemma hos mig och läser bloggar, nu just din om dina filosofiska tankar om att få sova ut ordentligt. Jag förstår dig så väl, fastän det är längesedan mina barn var små. Hoppas att du kan koppla av ordentligt, hoppas du får sova riktigt skönt och länge..
  Ha det gott!
  Filosofisk kram
  Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här gången har jag bokat in ett hotell alldeles nära konferensanläggningen, så att jag kan sova så länge som möjligt! Och äta lång frukost, såklart!
   Vad fint att du sitter hemma och läser min blogg, och jag sitter på ett tåg och svarar!
   Och nu körde vi precis på en älg! Ojdå. Här händer det grejer. Hoppas du mår fint! Kram tillbaks!

   Radera
 2. Ja, tiden med fler hela nätter än avbrutna kommer. och det värsta är att då drömmer man sig med saknad tillbaka till små varma barnakroppar som sökte skydd och värme i natten.
  Den lastbilen förstår jag gläder dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just för tillfället känns det inte som nåt jag kommer sakna! Men inser ändå att det säkert blir så som du säger! Så jag får väl njuta nu. Eller nåt... :) Kram Maja

   Radera
 3. I bland kan det vara skönt att bara landa i en situation som man inte kan påverka - tågförseningen. Hoppas du kunde njuta av tiden och att du får sova gott i natt. Kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javisst är det så! Nåt man bara måste acceptera och förhålla sig till! Nattsömnen var gudomlig! Hoppas på en lika bra igen! :) Kram

   Radera
 4. Hoppas du får en skön stund i zzzZZZtockholm:-)) Det där med tågkaos vet jag allt om efter att ha jobbat tio år på X2000. Nej, så heter det visst inte ens längre..SJ Snabbtåg. Men du verkar ta det hela med ro och det vinner du på själv. Njut. Kramis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingen idé att hetsa upp sig över nåt man inte kan påverka! Så kände jag åtminstone på ditresan. Får se hur det känns på väg hem en fredagskväll! :) Hoppas du får en fin fredag, kram!

   Radera

Tack för att du tittar in! Du får gärna kommentera mina texter, då blir jag väldigt glad! (Har du inget blogg-konto så välj att kommentera som Anonymt och klicka på Publicera.)