Den här bloggen är nu avslutad. En stund till kommer du kunna läsa och kommentera gamla inlägg. Tack för att du tittar in! ♡

onsdag 30 oktober 2013

Vi borde väl lägga mer än 23 minuter på de små liven?

Jag läste i tidningen att vi i genomsnitt lägger 22,5 minuter per dag på kvalitetstid med våra barn. Men att vi lägger betydligt mer tid på att blippa på vår telefon. 

Tänk dig. Trodde du att det skulle vara såhär? Medan barnen tittar på TV så sitter du där bredvid. Och surfar på din telefon. Kanske är inne på sociala medier, läser tidningen, bloggar. Eller när barnen leker på lekplatsen. Istället för att titta på ditt barn så tittar du på telefonen. 

Jag kan tycka att jag gör det på en okej nivå. Kollar på telefonen alltså. Mot att umgås med mina barn. Det är liksom lite som avkoppling för mig. Men vem är jag att värdera det, egentligen? 

Hur mår barnen av att jag lägger fokus på annat än dem? Säkert bra ibland, men antagligen inte alltid. 

Jag sköter allt bloggande genom min telefon. Jag fotar med kameran i telefonen och jag skriver inlägg direkt i telefonen. Jag läser också jobbmejlen och privata mejl i min telefon. Och messar. Kanske alldeles för mycket. Men när vet jag det? När vi börjar bli irriterade på barnen för att de stör när vi håller på med något i telefonen så har det gått för långt. 

Min telefon har en sprucken skärm, (sen ett antal veckor tillbaka) så det är rätt svårt att läsa text på vissa ställen. Men jag har inte velat lämna in den på service för med min lånetelefon så kan jag antagligen inte fota eller blogga. Vi diskuterade detta kring fikabordet idag. Hur galet det egentligen låter. Därför lovade jag att lämna in min telefon imorgon. Och så får jag väl tillbaka den om ett par tre veckor. 

Jag tänkte koppla ner en stund, alltså. Får se hur det går. 

Behöver du också tänka till kring ditt mobilanvändande? Jag tror att det alltid kan vara vettigt att tänka till kring sitt beteende, även fast man tror att man gör på bästa sätt. Alla kanske inte uppfattar det så. Och det kanske är en stressfaktor fast man inte ser det så. Jag provar och ser. Vi får se när nästa inlägg kommer. Ha en fin vecka, alla bästaste bloggläsare! Ta hand om er och er närhet!

6 kommentarer:

 1. Nu har inte jag några barn, men väl en sambo och några mycket goda vänner. Tänkvärt inlägg. Och lite dråpligt att jag får läsa det just idag, just nu. Min iPhone var på en liten simtur i diskbaljan för några timmar sedan....fråga mig inte hur bara... och nu fungerar den som du förstår inte särskilt bra. Trots idogt gullegullande från min sida, och sköna fönvindar. Känner mig helt avskärmad från omvärlden. Herregud, hur har det blivit så här? Jag har varit utan telefon i drygt tre timmar och har panik. Väntar just nu på att sambon ska komma hem så jag kan rusa ned till butiken och köpa mig en ny...Helt sjukt egentligen. Tur man har padda och pc i behåll:-)) Önskar dig en fin kväll och en skön helg. Tusen tack för dina besök och fotavtryck inne hos mig, jag blir så glad varje gång. KRAM

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hur gick det med telefonen? Köpte du en ny? Eller bestämde du dig för att det faktiskt inte är det viktigaste i livet med plastiga ting? Jag antar att du valde det första alternativet. Så hade jag gjort. Det är ju oftast så vi lever nu. Och jag säger inte att det är fel, absolut inte! Jag är inte på nåt sätt sugen på att gå tillbaka 20 år i utvecklingen. Vi lever nu och det ska vi göra. Bara att vi ju borde tänka till ibland. Hoppas ni har en fin helg. Du och din sambo. Och dina kära vänner. Och tack för dina fina tankar här! Alltid uppskattat! Sköt om er, kram!

   Radera
 2. Nog tycker jag att det är för mycket av allt! Men samtidigt är det ju utvecklingen som styr. Upp till var och en att bli mer måttfull kanske?

  Hoppas din dag blir fin.
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javisst är det så, det är utvecklingen som styr. Men ibland kan man ju bli trött på den också. Jag har bestämt mig för att tänka till. Och njuta av helgen utan mobil-avbrott. Nu sitter jag vid datorn och njuter av att läsa lite andra bloggar, skriva lite inlägg och svara er fina läsare! Det är njutning. Men måttfullt!
   Sköt om dig, kram Maja!

   Radera
 3. Tänkvärt inlägg! Än så länge är jag inte beroende av mobilen, och som tur är mina barn stora, men ibland blir jag förskräckt när jag ser barnen, maken och mig själv läser på mobilen! Uaah!
  Tack för inlägget!
  Ha det bäst

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, ibland när man tänker på hur vi umgås idag så blir jag mörkrädd. På café eller restaurang. Någon pratar i telefon, någon fotar med telefonen och nästa person blippar på telefonen. Hur umgicks vi förut? Genom att prata? Vi kanske skulle testa det.... ;)
   Men å andra sidan. Hur skulle jag kunna läsa så många härliga bloggar och få så många tänkvärda och fina kommentarer om vi inte levde det samhälle som vi lever? Tack för att du tittar in!!
   Ha en underbar fortsättning på helgen, kram Maja!

   Radera

Tack för att du tittar in! Du får gärna kommentera mina texter, då blir jag väldigt glad! (Har du inget blogg-konto så välj att kommentera som Anonymt och klicka på Publicera.)