Den här bloggen är nu avslutad. En stund till kommer du kunna läsa och kommentera gamla inlägg. Tack för att du tittar in! ♡

lördag 19 oktober 2013

Lördagens lärdomar - skippa vegetariskt på restaurang

Vi befinner oss i Sunne på Selma Spa. Inte för att jag vill klaga, men det vegetariska till middag var ingen hit. Servitrisen försökte uttala namnet på mitt vegetariska alternativ, men efter en stund gav hon upp.
- Det är i alla fall matiga blad. 

Jaha. Låter ju gott. Eller nåt. 

Och nej, det var det faktiskt inte heller. Som om någon hackat någon slags kål och sedan kokat det i något syrligt. Ärligt. Det var nästan att jag hellre tagit kycklingen som min man. Men jag äter ju inte kött. Tyvärr kan det här vara ganska vanligt förekommande. Att det vegetariska är någon skum rätt, som det knappast känns som om kocken provsmakat. 

Det ser ju fint ut, i alla fall...

Är jag helt fel ute, eller börjar det inte bli vanligare att folk vill ha vegetariska alternativ? Köttfri måndag. Tänk på miljön. Och sånt. 

I Karlstad där vi bor så är det inte så jättelätt att hitta bra vegetariska restauranger. Det finns ett par lunchrestauranger som serverar veg, men de flesta utgår från normen - att alla äter kött. Och visst utgör det fortfarande huvuddelen av alla lunchätande människor. Men om restaurangerna lärde sig laga mer utan kött så skulle det nog inspirera oss till att tänka till där hemma också. 

Jag vill verkligen inte klaga. För vi har en helt underbar helg på spa. Men ibland kan jag bli så trött på att vi pratar så mycket om att skippa köttet. Men sen finns ändå inte så många alternativ till det. Matiga blad. Kanske väldigt inne och häftigt. Men typ oätligt. 

Ja. Utöver det, så har vi som sagt haft det toppen. Dessa fyra fotbeklädnader får representera vår helg här. 

Först en härlig, men väldigt jobbig, springtur i skogen. Höga berg som kändes oöverstigliga, men det var väldigt skönt efteråt. För då åkte tofflorna på och spa-avdelningen väntade. 

Sedan blev det mys (De här superfina sockarna hittade jag i en affär i Sunne idag.) och så tre-rätters i restaurangen.

Så förutom middagen så har det varit perfekt. Att fira bröllopsdag på spa är ett privilegium. Och i december har vi ju varit tillsammans  i tio år. Känns som en evighet. Det har hunnit hända så mycket på dessa år. (Vi har köpt hus, fått två underbara barn. Gift oss. Min man har startat eget företag och nu är de tio stycken. Jag har fått ett jätteroligt jobb.) Och det är fortfarande vi. Han ger mig fortfarande pirr i magen, min man. 

(Idag kanske lite mer bubblig mage. Efter kålen till middag.) 

Tack mamma och pappa för att ni har våra barn så att vi kan åka iväg så här. Nu ska vi SOVA HELA NATTEN och äta god och lång frukost. Bättre firande får man leta efter!

4 kommentarer:

 1. Din gröna rätt ser helt klart lite skum ut, synd för
  just på Selma tycker man ju dom ska kunna sånt.
  Vi ska dit i dec, en heldag med jobbet.
  Kramar
  AnnaMaria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst gör den! Det brukar vara helt okej veg där, men inte den här gången, tyvärr! Hoppas ni får det trevligt när ni åker dit! Jag gillar verkligen att man får låna badrock och tofflor. Så det kan man lätt glida omkring i en stund... Kram Maja

   Radera
 2. Grattis till er årsdag! Vad härlig att fira dagen på ett spa.
  När det gäller vegetariskt så finns det många goda alternativ här kring Malmö området. Och reser ni någon gång till Köpenhamn måste ni prova RizRaz vegetariska buffe´. Den är både god och prisvärd :)
  Kramar Christina!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! :) Ja, i större städer finns det oftast mycket större utbud. Men när ska de lite mindre städerna hänga på? Ska försöka komma ihåg det om jag besöker Köpenhamn! Kram Maja

   Radera

Tack för att du tittar in! Du får gärna kommentera mina texter, då blir jag väldigt glad! (Har du inget blogg-konto så välj att kommentera som Anonymt och klicka på Publicera.)