Den här bloggen är nu avslutad. En stund till kommer du kunna läsa och kommentera gamla inlägg. Tack för att du tittar in! ♡

lördag 31 maj 2014

På spaning efter fåglar och Ronaldo

Vad gör man en ledig fredag med barnen? Vi åt frukost i uterummet. Rostmackor med Nutella får man bara när pappa inte är hemma.


Sedan åkte vi och köpte två kikare (Anton experimenterade ju lite med sin förra...) och jordgubbar och fortsatte sedan till närmsta fågeltorn. Vi såg inte så jättemånga fåglar, men vad gjorde väl det när vi kunde smaska i oss pannkakor med jordgubbar, banan och råsocker istället?Sedan köpte vi glass och fotbollstidningar på vägen hem. Och tidningarna visade sig vara riktiga höjdare. Inför stundande fotbolls-VM (nä, jag hade heller ingen bra koll på det, men Sverige är ju inte med och det förklarar ju lite) så kan man samla klistermärken på ALLA spelare. Sätta in på rätt plats. Byta sina dubletter mot andra spelare med sina kompisar. Läsa minst HUNDRA gånger vad länderna heter och läsa minst TUSEN gånger vilka spelare man fått på plats. Tidsfördriv med andra ord.


Och Anton, som väldigt lätt kan hamna i ett beroende av sånt här, ska klistra och titta varje vaken minut. 
- Snälla mamma, LÄS! 
- Ja, snart...
- Vi ska väl se alla matcherna, mamma? 
- Ja, hmm, kanske inte alla, min vän... 
- JOO, så kan vi skriva i här vad matcherna blev! 

Åh, så roligt! Sommaren är räddad! Eller?

4 kommentarer:

 1. Det låter som en underbar dag men lite läskig framtid. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja eller hur! Och det varar en heeel månad.... Kram Maja

   Radera
 2. Ha ha ha din lille son låter precis som min man;) han är just nu som ett barn inför julafton och jag är ganska glad att Sverige inte är med för det hade inneburit många sömnlösa nätter för min man. (och jag gillar honom bäst pigg)
  Men en sådan där tidning vore kanske inte så dumt till den store killen, så kan han och pappan ladda tillsammans. Jag håller mig nog gärna till mitt pyssel, tycker inte det är roligt när Sverige inte är med.

  Kram
  Annie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller helt med dig, det är inte lika roligt när inte Sverige är med. Och det kanske är tur att det sänds från andra sidan jordklotet. Då kan man nog inte se lika många matcher. Men tidningen är en bra rekommendation. Att fylla på med fler bilder är dock dyrare än att köpa startraketet. Såklart.
   Ha det fint, stor kram!

   Radera

Tack för att du tittar in! Du får gärna kommentera mina texter, då blir jag väldigt glad! (Har du inget blogg-konto så välj att kommentera som Anonymt och klicka på Publicera.)