Majas färska lins- och spenatlasagne
Sätt på ugnen och börja sedan med såsen. Fräs ett par vitlöksklyftor och en stor gul lök i lite smör, tills löken blivit genomskinlig. Tillsätt då en halv, grovt riven, zucchini och en bit, grovt riven, rotselleri. Låt fräsa en stund och släng sen i lite färsk spenat (eller fryst, om det är vad du har hemma). Låt koka ihop lite, så spenaten blir mörkare och sladdrigare. Häll i en burk créme fraiche och någon dl grädde. Tillsätt färdigkokta linser (jag körde tetra eftersom jag inte hade tid att koka själv). Krydda med en buljongtärning och örtsalt. Låt puttra en stund och smaka så att det är ordentligt med smak. Annars är det mer buljong och salt som gäller.
Gör en bechamelsås genom att smälta smör, tillsätta mjöl, mjölk och gärna lite grädde. Krydda med salt och örtsalt.
Lägg i färska lasagneplattor och varva såsen med några lager plattor. Häll bechamelsåsen över sista lagret av plattor. Strö ost över och in med det i ugnen ca 20 minuter.
Servera med en god grönsallad. Vinst varje gång, jag lovar!
(Ser väl inte jättefint ut kanske, men jag fick ingen fin uppläggningsbild innan det tog slut...)
Linser i lasagne! Det måste jag testa. Ser verkligen gott ut!
SvaraRaderaKram Lena
Ja, linser är min klara favorit! Prova! :) Stor kram!
RaderaÅh vad gott, det måste vi testa! Variationer av veglasagne kan man inte få för många av :)
SvaraRaderaKram Elin
Nä men eller hur! Ibland behöver man lite ny inspiration för att komma på fler varianter bara! Hoppas ni gillar det!
RaderaKram Maja!