Den här bloggen är nu avslutad. En stund till kommer du kunna läsa och kommentera gamla inlägg. Tack för att du tittar in! ♡

måndag 21 april 2014

Påskhelgens sorger och glädjeämnen

Vilket fantastiskt väder vi har just nu! Barnen har varit hos kompisar hela dagen, så jag har planterat om mina små skott i fler och större plastkrukor. På eftermiddagen cyklade jag och Anton ner till sjön och spanade efter fåglar och andra spännande djur. Han målade och skrev namn på alla djur vi såg.


Antons bästa just nu är fåglar. Jag vet inte riktigt vart han fått det ifrån, men det ska läsas om fåglar dagarna i ända.


Han kan lyssna hur länge som helst på fågelfakta, gärna i kombination med bilder och läten. Lika stor som glädjen var när han fick en kikare på påskafton, lika stor var sorgen när de gick sönder på påskdagen. Nähä, fick man inte hälla lite vatten på linsen? Nu har han lärt sig det i alla fall.

Det var nära att jag direkt erbjöd mig att åka och köpa nya, när jag såg hur ledsen han blev. Sen insåg jag att det kanske inte skulle vara så lätt. "Det spelar ingen roll om jag gör sönder något, för mina föräldrar köper bara nytt i så fall." 

Det hade inte varit en så jättebra lärdom för honom. Så jag fick hålla mig. Säga att vi kunde köpa en ny senare kanske. Samtidigt som det kändes rätt "uppfostringsmässigt" så kändes det inte så roligt. Men det är väl så föräldraskapet är. Inte alltid så lätt.

På påskafton var det den årliga påskparaden i vår lilla by. Barnen klädde ut sig till Captain of America och skelett. Väldigt påskigt. 


Barnen var nog lite trötta efter paraden. Och deras magar var lite för fulla av godis.
Eftermiddag och kväll spenderade vi med min mans släkt och det blev massor av god mat och lite för mycket godis. Men trevligt var det!


På Påskdagen åkte vi till ett naturreservat norr om Karlstad. Där promenerade vi (alldeles för långt enligt barnen), grillade korv, tittade på grodor, slappade i solen och spanade efter fåglar (skräll). 


Hoppas du också haft en underbar helg! 

2 kommentarer:

 1. Vilka fantastiska fågelbilder, en sådan konstnär!! Blir mäkta imponerad :)

  Ser ut som en mysig påsk också!

  Kram kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, övar man tillräckligt så blir man tillslut bra... :)
   Hoppas du får en skön helg, stor kram!

   Radera

Tack för att du tittar in! Du får gärna kommentera mina texter, då blir jag väldigt glad! (Har du inget blogg-konto så välj att kommentera som Anonymt och klicka på Publicera.)