Den här bloggen är nu avslutad. En stund till kommer du kunna läsa och kommentera gamla inlägg. Tack för att du tittar in! ♡

torsdag 12 december 2013

Swiper inte stjäla!

Någon som vet exakt vad jag syftar på? I så fall är du antagligen också småbarnsförälder. Eller så har du en förkärlek för barnprogram. Det här kommer hursomhelst från Dora - utforskaren. Och jag hör barnrop från vardagsrummet:
- Nej, akta Swiper! Swiper INTE stjäla!

Ni behöver inte vara oroliga. Det är inget läskigt program. Det handlar bara om Dora, en tecknad flicka som utforskar världen (eller okej, säkert bara USA) och hjälper olika figurer. Och så tar hon hjälp av TV-tittaren. Hjälp med att komma ihåg, att räkna, att varna. 

Barnen kan bli helt uppslukade av det. Det kanske kan bero på att de känner sig så delaktiga i händelserna. Som om hur de agerar i soffan spelar roll. 

Och det är väl både bra och dåligt, antar jag. Jag är inget fan av Nick Jr, kanalen där programmet går. (Usch för reklam mellan barnprogram!) Men det är väl bättre att de inte är helt passiva i soffan. Eller vad tycker du?

Idag väntar en halv arbetsdag, sedan är det julbord på jobbet följt av julfest. Ska bli roligt att umgås med kollegorna under andra former. Och så är jag ju ledig imorgon. Tjoho! Då tror jag det blir julgodistillverkning. Igår var jag lite för hungrig för att egentligen få släppas lös på Kvantum. Så det blev en del godisingredienser inköpta...

Önskar alla fina läsare en härlig torsdag!

8 kommentarer:

 1. Jag älskar Dora och Diego, kanske för att det är lärorika barnprogram , gillar sådant;)
  Härligt det låter med julbord och ledighet med julgodis imorgon. Själv är vi lediga här idag och har kanderat mandlar vilket verkligen var en höjdare och jag inbillar mig att det är nyttigare än det andra julgodiset;)

  Önskar dig en härlig kväll
  Kram
  Annie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker också att både Dora och Diego är bra program, men det kan bli lite tröttsamt när det är de enda som barnen vill se på...
   Åh vad underbart gott med kanderade mandlar! Var det svårt att göra? Eller är det bara socker på mandlarna? Tror jag gjort det förut och det var åtminstone grymt gott! :)
   Ha det gott, kram Maja!

   Radera
 2. Hoppas din lediga dag imorgon blir så härligt skön som den bara kan bli, Lucia och allting
  Ser framemot att kanske få se litet av allt det goda som ska tillverkas litet senare på bloggen?:)

  Kram
  Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Karin!
   Några bilder blir det säkert här! :)
   Ha en fin lucia-fredag!
   Kram Maja

   Radera
 3. Hoppas du har en rolig kväll. Julbord och julfest låter toppen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det blev verkligen en superlyckad dag och kväll igår! Hoppas du får en skön helg, kram Maja!

   Radera
 4. Tittar in för att önska dig och de dina en riktigt trevlig Lucia. KRAM. PS. Trots att jag inte har barn har faktiskt också jag sett på Dora. Har ju vänner som har barn.... Jag vet inte, jag tycker det är ganska tramsigt, men det verkar som ungarna gillar det i alla fall. Och inte var Vilse i pannkakan bättre...eller var det det?:-))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej fina du!
   Tack detsamma! Hoppas ni fått se något luciatåg! (Har ni sånt i Norge?)
   Trots att du skickat den här hälsningen så vill jg uppmana dig (och alla andra) att gå in på min blogg och hjälpa till att bidra till alla kvinnors rätt att överleva sin graviditet (genom att kommentera). Hoppas på många kommentarer! :)
   Ha en fin fredag, kram kram!

   Radera

Tack för att du tittar in! Du får gärna kommentera mina texter, då blir jag väldigt glad! (Har du inget blogg-konto så välj att kommentera som Anonymt och klicka på Publicera.)