Den här bloggen är nu avslutad. En stund till kommer du kunna läsa och kommentera gamla inlägg. Tack för att du tittar in! ♡

torsdag 26 december 2013

- Det dåligaste på julafton var att du sa att du inte var tomten fast jag vet att det var du!

Här gör man allt man kan: tomtekläder, glasögon, handskar, förställer röst och gång. Ändå såg min fem-åring att det var nåt skumt med tomten! 
- Jag vet att du var tomten, mamma! Jag såg att du hade låtsas-skägg, tomtekläder, morfars glasögon och så såg jag din gröna tröja. 

Det är inget lätt jobb att vara tomte, inte! 

Annars var det ett väldigt lyckat julfirande med riktigt god julmat (mer än hälften av maten var vegetarisk!!), mysig miljö, mycket trevligt sällskap och det viktigaste: barnen hade det roligt! Anton lekte konstant med en ett år yngre tjej. Och Fabian lekte som vanligt för sig själv. 


Många fina julklappar fick barnen. Anton tyckte det var fusk att de andra två tjejerna fick mycket fler julklappar (nästan så att det svämmade över och blev för mycket för dem), men sen kom han på att ingen annan fick en riddarborg (som till och med var högre än brorsan). Dagen efter fick han dessutom en lego-riddarborg av farmor och farfar. Fabian fick ett fint dockskåp och en tågbana i duplo. 


Vi vuxna bytte inga julklappar och det var väldigt skönt, tycker jag. Vi fick istället umgås. Inte några fel alls. 

(Jag fick dock en julklapp från min man, ett par läckra vinterstövlar, som jag inte vill vara utan... Kan vara så att han blev tipsad om dem.)

Så nu försöker vi få plats med allt här hemma. Min man satte sig direkt och började skissa på planer på utbyggnad av huset, nu när barnen fick så stora leksaker. Och så tror jag nog att han är lite bebissugen, trots allt. Det tar sig.

Hoppas du också haft en härlig och fin jul, som blev som du önskade!

6 kommentarer:

 1. Låter som en toppen jul, alla nöjda och glada! Det är galet mycket julklappar som barnen får, åtminstone här... Vi vuxna ger bara en julklapp till varandra för ett lagom pris men det är lite roligt att få tänka ut något riktigt bra istället för att ge en massa bara för givandets skull!
  Bebissug låter spännande! Kommer ihåg den kittlande känslan när vi bestämde oss för att skaffa vårt tredje barn...

  Ha en god fortsättning!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var en toppenjul! Hoppas du också haft en fin jul! Tack för att du tittar in och kommenterar! Ha en fortsatt skön helg, kram!

   Radera
 2. Låter som en härlig jul. Roligt med barn som genomskådar en. Även här blev jultomten påkommen då han hade samma strumpor som pappa;)

  Önskar dig en fin kväll och det där med bebissug låter spännande;)
  Kram
  Annie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Barn är smartare än man tror...
   Ja, spännande va? :)
   Ha en fin helg, kram Maja!

   Radera
 3. Japp vi har haft en bra jul här hos oss kommer ingen tomte, det är Christkind som lägger paket under julgranen medan vi sitter uppe och väntar på den (fast inte gjorde vi detta i år). När julgranen ljuser då har den varit där. Min jdotter sa till mig nångån till mig, "Mamma vilket present var egentligen från dig???" Efter en liten stund svarade hon själv: " Det måste vara strumpbyxorna eftersom ett barbiehus skulle du aldrig köpa!" ;)
  Då ser man!
  Ha en god fortsättning och en bra start i 2014!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter också som ett bra sätt att göra! Så länge man hittar nåt som passar så är ju det jättebra! En vän till mig berättade att jultomten kom till en uppsamlingsplats där det stod marschaller, för att han inte hann med alla tomtar. Så då är det ju okej om han inte hinner besöka alla, utan lämnar de till sina medhjälpare. Och när marschallerna var släckta så hade han varit där. Ja som sagt, alla sätt är bra, utom de dåliga
   Tack detsamma, hoppas du får ett fint nyårsfirande! Kram Maja!

   Radera

Tack för att du tittar in! Du får gärna kommentera mina texter, då blir jag väldigt glad! (Har du inget blogg-konto så välj att kommentera som Anonymt och klicka på Publicera.)