Den här bloggen är nu avslutad. En stund till kommer du kunna läsa och kommentera gamla inlägg. Tack för att du tittar in! ♡

onsdag 4 mars 2015

Att förbereda sig på att bli storebror

När Anton skulle bli storebror, för lite mer än 4 år sen, så försökte vi förbereda honom så gott det gick. Han var ju bara 2,5 år då och kunde såklart inte förstå storheten och förändringen det skulle innebära. Men vi köpte en docka till honom, som han skulle kunna ta hand om, samtidigt som jag tog hand om lillebror. Jag minns att han gillade dockan väldigt mycket och döpte den till Prinsen. När jag satt och ammade Fabian så kunde han sitta i soffan bredvid, med uppdragen tröja och låtsas amma Prinsen. Han böt blöja och kläder. Nattade den i sin lilla vagga och sa åt oss att vara tysta när den sov.
 
Eftersom det kändes som ett bra sätt sist så har vi provat det på Fabian den här gången. Han ska ju snart bli storebror. Hitills har han varit yngst och ganska mammig. Och jag vill ju inte att han ska känna sig bortstött och nedprioriterad när bebisen kommer.
 
Min mamma hittade ett kit på blocket, med tre dockor, dockvagn, skötväska, nappflaska, blöjor, you name it. Och det fick han i födelsedagspresent nu när han fyllde fyra. Man kan ju aldrig veta hur presenter ska tas emot, men det här var verkligen kärlek vid första ögonkastet.
 
Dockan fick i början sova på hans arm.
Även Anton har åter anammat leken med dockor och dammat av sin prins. Tillsammans tar de hand om sina bebisar (som de kallar dem) på alla sätt och vis. De har fått namn, det byts blöja och kläder, matas och nattas. Plötsligt kan Fabian bara springa in på sitt rum och utropa att bebisen är hungrig. Så ställer han in vällingflaskan i låtsasungnen så att den ska bli varm, innan han matar dockan.  Eller så kan han plötsligt hyscha oss, för att "bebisen sover faktiskt".
 
Anton läser sin läsläxa för Prinsen.
I början gick Fabian mycket med en av dockorna i vagnen,  men nu sover de mest i Antons puff. Men förhoppningsvis bäddar han ner en docka i vagnen samtidigt som jag bäddar ner bebisen i sin vagn. Och så kan vi tillsammans promenera med våra bebisar. Kanske kan det göra att han inte känner sig bortprioriterad av mig. Utan snarare behövd. Vi får väl se hur det går, att bli storebror.
 
 

2 kommentarer:

  1. Vad härligt!! Smart sätt att få med större barnen på syskongrejen. :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja och det verkar funka hittills iaf! :)

      Radera

Tack för att du tittar in! Du får gärna kommentera mina texter, då blir jag väldigt glad! (Har du inget blogg-konto så välj att kommentera som Anonymt och klicka på Publicera.)