Den här bloggen är nu avslutad. En stund till kommer du kunna läsa och kommentera gamla inlägg. Tack för att du tittar in! ♡

torsdag 27 november 2014

Barnsligt glad över lite snö

Hur kommer det sig att man varje år blir lika barnsligt glad över lite snö? Det är som att man vill springa ut och jubla, åka pulka, krama en snöboll och göra snöänglar på samma gång! 

I morse kom vår första snö för i år. När jag kånkade ut genom ytterdörren med två spralliga barn, handväska, datorväska  och några extra vantar till barnen så singlade den sakta, sakta ner och gjorde landskapet vitt. Barnen kunde inte låta bli och glida runt på de hala plattorna och jag bara gick där och njöt. Var lite svårt att klara av det där med snöänglar och pulka när man bär på halva bohaget. Men njuta gick ju. 

Hade ju varit väldigt fint, rent utseendemässigt (och kanske trovärdighetsmässigt) att ha några bildbevis här nu. Men jag hade liksom inte tid att leta reda på telefonen för att knäppa kort, utan fick fokusera på att hitta nyckeln, få in barnen i bilen och försöka att hinna till skola och dagis i tid. 

När jag kom till stan så var snön bara grå och plaskig. Bortregnad. Men när morgonen blev eftermiddag och staden övergick till landet igen så låg ett tunt vitt täcke kvar hos oss. Jag blev tvungen att börja hänga upp lite julstjärnor och ska snart fortsätta med det. Tog bara en paus för att åka på frigörande dans. Så nu när jag dansat av mig (typ den enda fysiska ansträngningen jag klarar av), fått massor av energi och släppt på kroppens spänningar så orkar jag allt. Trassliga kontakter, kluriga spikar och böjda stjärnor - here I come!


6 kommentarer:

 1. Trevlig blogg! Hittade den genom Kammebornia. Mitt yngsta barn är 7 år nu så någon riktig småbarnsförälder är jag inte längre, men trevligt att läsa bloggar skrivna av vuxna i alla fall. Mvh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Vad roligt att du hittat hit och tack för att du lämnar en fin kommentar! Hoppas du kan hitta något du gillar hos mig, trots att mina barn är lite yngre än dina. Men snart är jag iaf uppe i lika många som du har! :)
   Ha en fin första advents-helg, kram Maja!

   Radera
 2. Vi har lite snö och några minus. Vi brukar ha ganska mycket snö vid den här tiden men i år är det konstigt. Men jag är glad för det ändå för jag blir stå trött på snöskottning :)) Och jag vet ju att det bara är en tidsfråga tills det vräker ner och blir nån meter eller så... Jag hoppas hela december blir som vi har nu. Bara inget regn och blåst iaf..

  Idag är det plötsligt första advent. Hur kunde det bli det bara så där, känns det som. Sonen har ordnat adventsstaken nu. Bara några pappsvampar som ska dit. De vill ha en vanlig stake och inga nymodigheter som blockljus t.ex, som var mitt förslag.

  Ha en fin första advent!

  Kram Ann-Louise

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter ändå helt okej med lite snö och kallt! Här är det nu grått igen... Ha det fint, kram Maja!

   Radera
 3. Första snön är alltid speciell och vem längtar inte efter att göra en snöängel.
  Fin fortsatt adventsvecka!
  Kram Christina

  SvaraRadera

Tack för att du tittar in! Du får gärna kommentera mina texter, då blir jag väldigt glad! (Har du inget blogg-konto så välj att kommentera som Anonymt och klicka på Publicera.)