Den här bloggen är nu avslutad. En stund till kommer du kunna läsa och kommentera gamla inlägg. Tack för att du tittar in! ♡

måndag 24 februari 2014

Kan man bekämpa cancer genom att åka skidor?

Ja, det tycker åtminstone min chef. Han ska, tillsammans med en kompis, åka några mil på skidor för just den sakens skull. Eller några mil. Etthundratrettio, för att vara mer exakt. De har tillsammans planerat den här färden i flera år. Först var det mest en häftig grej att göra. Skida längs den svenska fjällkedjan, från Grövelsjön i Dalarna till Treriksröset i Lappland.

Sen, när den enes fru fick MS och den andres fru fick cancer så bestämde de sig för att göra det hela till något mer.

Så nu åker de för att samla in pengar till forskning kring MS och cancer. På lördag ger de sig av. Mot säkerligen sex veckor på skidor, med frystorkat och konserver, tält och några vandrarhem. I alla väder, men inte med värst mycket rena kläder visade det sig. Varsin tio-kilos ryggsäck och varsin pulka, där allt ska få plats för flera veckors resa och kamp. En kamp mot sitt eget pannben, vädret, skavsår och framför allt cancer och MS.

Jag tänker följa dem på resan för jag tycker de är helt galna. Några dagar i sträck skulle nog jag också kunna åka tre-fyra mil på skidor, sova i tält uppe på fjället, utan dusch och toa. Men ungefär sex veckor? Hallå. 

Vill ändå önska de lycka till, såklart! Och hoppas att jag får det lugnt på kontoret i åtminstone sex veckor, för det betyder ju att de klarar av resan. 

Tour de Skanderna '14

En resa i fjällen för forskningen


Vill du följa deras resa eller hjälpa de i kampen mot sjukdomarna, så besök deras sida www.tourdeskanderna2014.se.

6 kommentarer:

 1. Låter helt otroligt! Vilken strapats, men de gör ju den för den goda saken skull, fast det hade nog tusan inte hjälpt för min del. Jag hade kroknat efter bara ett par dagar ;)
  När katten är borta..... ;)
  Önskar dig en mysig kväll!
  Kramen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är helt otroligt! Jag blir liksom bara trött av att tänka på det... :)
   Stor kram till dig!

   Radera
 2. Oj vilken bedrift! Vilken vilja och beslutsamhet! Ett stort lycka till önskar jag dem båda!!

  Jag skulle orka max en natt ute i tält på vintern...Nej jag skulle korka in just efter start..

  Kram Ann-Louise

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja verkligen! Jag håller tummarna för att de får hålla sig skadefria och friska, annars bli det nog jobbigt för dem. (Eller vänta nu, det blir nog jobbigt ändå.)
   Önskar dig en fin onsdag, kram Maja!

   Radera
 3. Oj vilken bedrift de ger sig ut på. Hoppas det går vägen och att pengar trillar in.
  Härligt 3 års kalas ni haft, här har vi ett som väntar i maj, Ska bli roligt. Men först ska stora killen fylla 6 en mycket angenäm ålder enligt honom själv,)

  Hoppas det snart lugnar ner sig på jobbet lite
  Kram
  Annie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas också de samlar in mycket pengar! (Det är ju därför som jag skriver om det...) och att de klarar av hela sträckan!
   Ja 3-års kalas var något särskilt, massa barn OCH vuxna. Mysigt, rörigt, härligt och högljutt! :)
   Hoppas ni också får såna kalas! Sköt om dig, kram!

   Radera

Tack för att du tittar in! Du får gärna kommentera mina texter, då blir jag väldigt glad! (Har du inget blogg-konto så välj att kommentera som Anonymt och klicka på Publicera.)