Den här bloggen är nu avslutad. En stund till kommer du kunna läsa och kommentera gamla inlägg. Tack för att du tittar in! ♡

torsdag 13 februari 2014

Hur bra är du på att bara höra det positiva?

Idag sa en kollega något som gjorde mig så glad. Det var kanske inte tänkt som en komplimang men jag valde att tolka det så. Det gör mig liksom dubbelt glad. Att jag kände mig uppskattad men också att jag är så bra på att lyssna in positiva saker. Istället för att tolka något åt det negativa hållet. För det kan ju vara lätt också. Men jag känner mig tacksam över att vara så trygg i mig själv att jag lyssnar på ett positivt sätt utan negativ underton. 

Det gav mig så mycket energi att jag bestämde mig för att ta en springtur innan jag hämtade barnen. (Jag har ju en friskvårdstimmen i veckan då jag kan träna på arbetstid.) Men eftersom jag glömt träningskläderna hemma så fick det bli en runda i skogen bredvid vårt hus. Det har ju töat ganska mycket nu, tänkte jag, så det borde ju gå bra att springa i skogen. 

Joråmensåatt. Inte helt så var det kanske. 

Snön hade smält på vissa ställen, absolut. Men där låg det sjöar av vatten. Och på vissa ställen låg snön kvar med en skare. Som inte höll för mig. Så där sprang jag med mina älgkliv för att slippa sjunka ner i snön. Men lyckades liksom inte. Sjönk ner några cm ibland. Och över fotknölarna ibland. Jobbigt, var ordet. 

Nu har jag hämtat barnen. Vi har köpt hamburgare och vräkt i oss. Anton spelar på plattan och Fabian varvar att titta på med att leka för sig själv i sitt rum. 


Som några kanske vet så är jag f-ledig på fredagar. Så nu har vi helg! Helt underbart och välbehövligt! Jag ska ta med mig dagens positiva känslor och styrkan av att jag trots allt fortsatte springa, fast det var tungt. Hoppas du också kan plocka ut de fina sakerna ur din vecka. De negativa grejerna har vi väl redan glömt, eller hur!

10 kommentarer:

 1. Det är sällan jag klickar in på en blogg som jag fastnar för, men det hände just! Så härliga bilder, särskilt headern!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh jag tackar å bockar det hjärtligaste! Vad roligt! Tack för att du kikar in och lämnar en så fin kommentar! Hoppas du får en riktigt härlig helg!

   Radera
 2. Att sålla bort det negativa är inte lätt, men här försöks det;)
  Hoppas ni får en härlig dag och en härlig helg
  Kram
  Annie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack detsamma Annie, ha det fint, kram Maja!

   Radera
 3. Hjärta till dig idag!!

  Kram Kajsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh vad fin du är Kajsa! Hjärta tillbaka till dig!! Kram!

   Radera
 4. Här blev det en annorlunda helg. Äldste sonen som är singel brukar komma så gott som varje helg, men han ligger sjuk i influensa, stackarn. Vi har traskat i skogen här och det var också snö och geggigt på sina ställen. Men det är bara att stå ut, snart har vi vintern bakom oss! Ha en fin helg! Kram/Finas mamis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja lite gegga i skogen kommer det nog vara en stund till, men desto skönare sen när det torkar upp! Ha det fint ni med, kram Maja

   Radera
 5. Härligt att få följa med dig en stund i livet, Maja. Kram Ingela

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Ingela! Hoppas du har en härlig helg, kram Maja!

   Radera

Tack för att du tittar in! Du får gärna kommentera mina texter, då blir jag väldigt glad! (Har du inget blogg-konto så välj att kommentera som Anonymt och klicka på Publicera.)