Den här bloggen är nu avslutad. En stund till kommer du kunna läsa och kommentera gamla inlägg. Tack för att du tittar in! ♡

lördag 22 februari 2014

3 års kalas. Kanske inte ren avslappning.

Så idag var det dags för Fabians barnkalas. (Förra veckan blev det ju inte av.) Anton åkte till en kompis på förmiddagen och min man tog med sig Fabian för att handla lite grejer. Jag skulle hinna jobba lite, var tanken. Har väldigt mycket på jobbet nu och då finns det liksom lite jobb kvar att göra på helgen om jag har fått lov att avlasta maken med att hämta barnen några dagar under veckan. Men när jag suttit en timme framför datorn så insåg jag att det bara var några timmar kvar tills ett tiotal barn skulle välla in. Hur var det nu med planeringen?

Fasen, jag skulle ju baka muffins. Göra topping till dem. Laga lunch och äta den. Duka. Ordna med fiskdamm. Förbereda för fika och kaffe och saft. Och så skulle vi ju ha ballonghav. Byta om och fräscha till mig. Städa huset. Joråmensåatt. 

Min man kom också på att vi kunde köra lite ballongtema, med en massa långa ballonger som man kan göra till hattar och katter. Så han behövde liksom blåsa upp ballonger. Ett par timmar. 

Jag rusade omkring och stressade som en yr höna. Men hann såklart med det jag  skulle. Är faktiskt ganska effektiv, om jag får säga det själv. Plötsligt blev klockan två. Och barnen och deras föräldrar vällde in. Och jag stod där i köket med stirrig blick och svett i handflatorna. 

Men ingen brydde sig ju om mig ändå. Fanns någon annan som stod i centrum. Och föräldrarna hade fullt upp med att följa med sina barn runt i huset. (Barnen är ju inte tillräckligt stora för att lämnas ensamma på kalaset, så vi förstod att det skulle bli ett gäng vuxna här också.) Fabian fick massor av fina presenter och barnen röjde runt bland ballonger, leksaker och vuxna. 

Det blev väldigt lyckat och avslappnat. Tio barn och lika många vuxna till trots. Med fika i vårt uterum. Glass förstås, eftersom Fabian fick bestämma. Sedan var det full lek. Efter en stund fiskdamm och ballongdisco. Inget mer avancerat än så.

Efter att alla gått och vi städat upp allt så gjorde jag fiskgratäng och nu orkar jag nog inte resa mig från soffan mer idag. Min man ska gymma när barnen sover. Skulle säkert vara skönt att röra på sig. Men jag passar nog på det ändå. Har rört på mig tillräckligt idag. Fabians första kalas är över. Och han kunde inte varit nöjdare. Och det är ju huvudsaken.
(som tur var följde Antons bästa kompis
med sin lillasyster på kalaset så han
hade någon jämnårig)
(ballongdisco)


(efter att Fabian pangat alla ballonger så fanns det lite att städa)

6 kommentarer:

 1. Det är underbart med kalas men det finns nog inget man blir så trött av.
  Han ser nöjd ut, jubilaren.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej visst är det så! Och nöjd var han! Men var gör man av alla leksaker sen? Borde egentligen städa bort lite gamla leksaker, känner jag! :) Ha en fin söndag! Kram

   Radera
 2. Håller med HemkäraHanna, barnkalas är ju underbara, särskilt med sådan småttingar, men nog blir man trött både före och efter. Vi anstränger oss för att få till familj/släktkalas här, men fått skjuta på det två gånger redan pga sjukdom och så är det annat på gång framöver. Men nu har vi lovat kalas, så kalas på något sätt ska det bli, man fyller ju bara tre år en gång!

  Kram på dig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas ni får till ett litet kalas! Behöver ju inte vara med så många, barnen är ju oftast nöjda ändå! Men snart kommer det väl fler barn att fira... Ha en skön söndag, hoppas fogarna är okej! Kram Maja

   Radera
 3. Visst är det härligt med barnkalas ;) Allra härligast är det när de är över ;) Nejdå, det är gött å se alla härja omkring och att födelsedagsbarnet får stå i fokus.
  Förstår verkligen att du rasade ihop igår kväll, med all rätta!
  Önskar dig en finfin söndag!
  Kramen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det bästa var verkligen att se hans totala lycka! Värt allt jobb, liksom! Hoppas du haft en fin helg, kram!

   Radera

Tack för att du tittar in! Du får gärna kommentera mina texter, då blir jag väldigt glad! (Har du inget blogg-konto så välj att kommentera som Anonymt och klicka på Publicera.)