Den här bloggen är nu avslutad. En stund till kommer du kunna läsa och kommentera gamla inlägg. Tack för att du tittar in! ♡

torsdag 9 januari 2014

Lista på vardagsbestyr och familjepussel

Ingen har väl undgått att det åter är dags för vardag igen. För mig innebär det att:

- ställa klockan omänskligt tidigt

- försöka få iväg barnen till dagis i tid, men utan att tävla om vem som kommer först till dörren, ut till grinden och nudda bilen först, visst det kan ju gå snabbt då, men det är alltid någon som blir ledsen för att den förlorar (läs Fabian) och ibland någon som ramlar och blir ledsen (läs Fabian)

- pussa barnen hejdå innan de springer in på dagis

- skynda för att hämta barnen på dagis, de dagar som min man inte hinner

- laga middag med trötta barn hängandes i benen, samtidigt som man själv är både trött och låg i blodsocker 

- om man hinner med något annat än att jobba, laga middag, ta hand om disken, tvätta, natta barn och plocka undan leksaker och tvätt så kan man vara nöjd

- börja strukturera upp veckohandlingen och veckomenyer

- träffa sina härliga kollegor igen

- kunna luncha på stan, antingen med vän, kollega eller helt själv i lugn och ro

- få aktivera sin hjärna med lite annat än att bestämma vilka familjeutflyker man ska åka på och reda ut vilket barn som började slå vilket barn

- få njuta av att det äntligen är helg

Lite gott och blandat alltså. Vad består din vardag av?

6 kommentarer:

 1. Ungefär som din men skola istället för dagis. Vi höjde faktiskt blodsockret med de sista lussekatterna och julmust blott 40 min innan middagen idag. Lite ostyriga är vi fortfarande. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland behövs något blodsockerhöjande för att överhuvudtaget få i barnen och sig själv mat, jag vet hur det är... :)
   Ha en skön fredag, kram Maja!

   Radera
 2. Ganska likt mitt liv alltså:-) Mina barn verkar vara lite större så det där att äta senast halv fem är ändå passerat - nu klarar de sig till halv sex utan att slå ihjäl varann men det är knappt. Ibland.. Mysig blogg du har!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja lite kaos kan det allt vara, skönt att fler känner igen sig... :)
   Tack Sara och vad roligt att du tittar in här och lämnar lite avtryck! Det gör mig alltid lika glad! Ha en fin helg, kram Maja!

   Radera
 3. Jag hade förmånen att få vara hemma hos barnen tills den yngsta var 7 år. Tror inte att vi hade klarat av livet annars, hade inga anhöriga på nära håll som kunde ställa upp om det krisade. Förstår att livet känns jobbigt, när allt bara rullar på i ett! Kram/Finas mammis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj vilken lyx! Samtidigt så är det ju skönt att få komma iväg till jobbet också... Vi har många närstående som vi kan be om hjälp, vilket är en stor förmån, inser jag!
   Önskar dig en fin helg, kram Maja!

   Radera

Tack för att du tittar in! Du får gärna kommentera mina texter, då blir jag väldigt glad! (Har du inget blogg-konto så välj att kommentera som Anonymt och klicka på Publicera.)