Den här bloggen är nu avslutad. En stund till kommer du kunna läsa och kommentera gamla inlägg. Tack för att du tittar in! ♡

fredag 31 januari 2014

Bakning, snö och prickar - dagarnas fokus

Nu har vi haft två härliga vattkoppsdagar, med bara röda prickar men glatt humör. Solen har tittat fram några gånger och snön ligger vit över åkrar och ängar.Anton var på dagis igår så då fick Fabian helt välja vad han ville göra. Vi har gjort citron- och blåbärsmuffins, bakat bröd, varit ute i snön och myst inne framför brasan. Vi har lagat mat tillsammans, spelat handboll i vår hall, läst sagor och åkt ännu mer piratmatta i snön.Men nu har Fabian fått hög feber och väldigt många fler prickar. Så hur dagen blir är svårt att sia om. Anton är ju också hemma idag och vill leka och busa. Ibland kan det vara svårt att få två barn i olika åldrar nöjda även fast de är friska. Men om en är sjuk och orkeslös så kan det bli så mycket svårare.


Så jag gör ännu mer te av ingefära, kardemumma, nejlikor, fänkål och anis. 


Och läser ännu en saga för barnen. Och vi bygger ännu mer lego tillsammans. Anton verkar förstå att lillebror är extra känslig idag och agerar för tillfället exemplarisk storebror. För tillfället alltså. Jag har väl inga större förhoppningar om att det ska hålla hela dagen. Men jag njuter av mina underbara barn och känslan av att det är fredag och att vi åker till Sälen på söndag. (Strunt samma om vi måste hålla oss i stugan nästan hela tiden pga prickisen. Det är en mysig stuga, det finns bastu och vi är tillsammans. Lediga.) 

En fin fredag önskar jag er alla!

6 kommentarer:

 1. Åh, hoppas de kryar på sig snart. Kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Och väldigt mycket detsamma till dig! Kram!

   Radera
 2. Man får njuta av de små stunderna och av de stora stunderna. Se det positiva i att ha en exemplasrisk storebror för en stund.

  Mysigt ni har det

  kram kajsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ska jag absolut göra! Och mysa ordentligt! Inga stressade morgnar kan göra mycket för humöret! ;) Kram Maja

   Radera
 3. Den där pricksjukan kan verkligen vara jobbig. Men ni verkar ha det ganska mysigt ändå.

  Hoppas ni får det fint i Sälen
  Kram
  Annie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den här gången blev det lite besvärligare för stackars lillisen!
   Tack Annie, ha det fint du med, kram Maja!

   Radera

Tack för att du tittar in! Du får gärna kommentera mina texter, då blir jag väldigt glad! (Har du inget blogg-konto så välj att kommentera som Anonymt och klicka på Publicera.)