Den här bloggen är nu avslutad. En stund till kommer du kunna läsa och kommentera gamla inlägg. Tack för att du tittar in! ♡

måndag 6 januari 2014

Jo det där med trolldrycken...

Det kändes ju som en väldigt bra idé. Det här med att byta ut innehållet i hinken. Från pinnar, löv och diverse klet. Till förtrollat innehåll. Det var nog till och med jag som kom på den smarta idén med att lägga i mashmallows, vatten och grön karamellfärg. Ser ju jättehäftigt ut.

Kändes dock inte som en lika bra idé tidigt på morgonen idag. 


Ja, ni ser rätt. Den magiska drycken hade förflyttats till vardagsrumsbordet. Och vips, spillts ut på vardagsrumsmattan. Ojdå. Kletigt och grönt. Inte jättemagiskt, det får jag väl hålla med om. 

Tilläggas ska att barnen gav oss en liten varning. De kom in till oss när vi låg och sov. Och dillade något om en trollkarl. Vi var trötta och orkade inte höra på. Tyvärr. Jag frågade min man om de hade sagt nåt om en trollkarl. Nej, det var nog lugnt. Några minuter senare hördes ett rejält skrik. Fabian hade visst råka välta ner den. Ja, jag har redan sagt att det inte kändes riktigt lika roligt då. (Och min man undrade varför jag var tvungen att plocka fram telefonen för att fota, istället för att börja rädda mattan. Men det förstår ju ni, det måste ju dokumenteras. Så jag ska komma ihåg till nästa gång.)

För övrigt så fortsätter vädret att vara helt galet. Ur led. Igår och idag har vi varit ute i trädgården och grävt i trädgårdslandet. Grävt i marken den sjätte januari. Ingen snö. Ingen tjäle. Galet. (Ja visst, jag trodde att jag gjorde färdigt landet i höstas. Men man kan väl ändra sig och vilja utöka det. Nu la vi på en massa jord från komposten som jag inte ens visste fanns. Och så fick barnen egna odlingslådor.) 


Nu kan snön komma! Eller våren. Imorgon är första arbetsdagen efter arton dagars jullov. Inte jättepepp, men det blir nog bra trots allt. Ska bli skönt att komma hemifrån, om inte annat. Summerar ett toppenbra jullov. Hur har du själv haft det? Någon mer än jag som börjar imorgon?

6 kommentarer:

 1. Tänk så omöjlig dessa trolldrycker kan vara, magiskt att kunna hoppa ur hinken och ner på mattan sådär bara. Jag har sett vuxnas trolldrycker göra exakt likadant, från glaset ner på mattan och det har varit färgat som blod.
  Men eller hur, gräva i januari? Mina hyacintlökar ligger redan i landet! Spännande för killarna att få egna odlingslådor, det ska börjas i tid.

  Ja i morgon kavlar vi upp ärmarna igen. Känns sådär, men det blir i alla fall en kortare vecka.

  Ha det så gott Maja!
  Kramar
  Cia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja där kan man snacka magisk dryck, som verkligen kan flyga ner på mattan... :)
   Sätter man hyacinterna på våren annars? Jag har satt vårlökar och vitlökar, men längtar till våren då jag ska plantera en massa! Och visst måste ju barnen få vara med. Hur ska de annars veta var maten kommer ifrån?
   Hoppas du hade en bra dag på jobbet! Kram Maja!

   Radera
 2. Stackars matta men jag skrattade gott när jag lästa mannens reaktion på ditt fotograferande. Precis så hade det låtit här hemma om det hade hänt här;)

  Ja man lär sig av sina misstag och magiska drycker är tydligen inte att leka med.

  Önskar dig en fin dag
  Kram
  Annie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag hoppas mattan blir ren, den var vår favorit... Tydligen ska man inte leka med magiska drycker. Hur tänkte vi där?
   Hoppas du också haft en fin dag, kram!

   Radera
 3. Oj, oj! De där magiska dryckerna kan vara kluriga. Härliga, kluriga, vilda och väldigt roliga. Hoppas att mattan klarar sig (potatismjöl är en lifesaver i sådana här situationer). Minns när yngsta dottern var liten och fick ett kreativt infall och målade ett konstverk på väggen i hallen. Med röd krita. Just då kändes det kanske inte så lyckat men vi har aldrig haft hjärta att måla över konstverket så än idag när hon är tonåring finns det bevarat på hallväggen. Att hennes största passion idag är teckning och målning känns inte det minsta överraskande. ;)

  Ja, att det blommar i trädgården i januari hör inte precis till vanligheterna och att vintern inte ens har anlänt till Skåne fast vi befinner oss i januari. Men å andra sidan vet vi att det kan svänga snabbt. I ett huj kan det bli både kyla och snö. Fast om jag fick önska så hade jag gärna tagit år redan nu. ;)

  Härligt med lite trädgårdsarbete och vad roligt för killarna med egna odlingslådor. Nu börjar det klia i odlingsfingrarna. Här ska basilika och tomat snart få komma ner i jord. Startskottet. Och det är lika roligt varje år.

  Ta hand om dig Maja och hoppas att det känns ok att vara tillbaka på jobb och i vardagen igen.

  Varm kram
  Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej och tack för dina härliga kommentarer!
   Ja potatismjöl kanske vi skulle prova. Jag förstår om konstverket kanske inte var så uppskattat först, men det finns ju en charm i att låta det sitta kvar också! :) Kanske som en påminnelse om att inte göra om det. Man ska ju inte kväva barns kreativitet... :)
   Härligt att börja plantera, det kliar i mina fingrar också! Så fort jag får tid så ska jag beställa frön!
   Hoppas du får en härlig fredag, kram Maja!

   Radera

Tack för att du tittar in! Du får gärna kommentera mina texter, då blir jag väldigt glad! (Har du inget blogg-konto så välj att kommentera som Anonymt och klicka på Publicera.)