Den här bloggen är nu avslutad. En stund till kommer du kunna läsa och kommentera gamla inlägg. Tack för att du tittar in! ♡

onsdag 5 augusti 2015

Jaha, är du kvar?

Nä, om man skulle ta å damma av bloggen? Det var ju egentligen alldeles för länge sen jag skrev. Men du vet, sommar och semester. Sol, regn, utflykter och hemmamys. Det finns så mycket annat att göra i juli. Plocka hallon, blåbär och kantareller. Plaska i vattenpölar, plocka blommor och grilla.

Sen jag skrev sist så har vi hunnit med en resa till Västerås, en till Sälen och ett bröllop. Det har inte varit särskilt fint väder (här heller) så det har inte blivit många turer till stranden. Förutom simskola då. Båda barnen har varit med, fast i olika grupper. Och till Fabians förtjusning så avslutade han det hela med att ta två märken tillsammans med brorsan. Livbojen röd och blå. Vilken lycka! Vad jag kan minnas från när jag var liten så fanns typ 10 märken att ta. Numera finns säkert 40 olika. Anton vill ta typ alla. Tar lite tid men är framförallt dyrt. Ett märke kostar 30 kr. Det var bättre förr...

Anton har lärt sig simma under sommaren och Fabian har frågat säkert tio gånger när dessa nio dagar (läs veckor) har gått egentligen så han får börja på dagis igen.

Clara är snart fyra månader och har lärt sig att vända sig från rygg till mage, att hålla i leksaker själv och att sitta med vid bordet. Hon har också fått smak för mjölk på riktigt och är inne i en härlig period då hon äter ungefär varje timme från midnatt till åtta-tiden. Herrejävlar vad drygt det är. Funderat på att transplantera brösten till min man istället.

Det är väl ungefär det som hänt sen sist. Och så har jag och Clara dragit på oss en förkylning. Nätterna är värst, eftersom det blir typ omöjligt för oss båda att andas då. Och höjer man upp huvudändan på spjälsängen så glider hon bara ner till fotändan. Men idag verkade hon väldigt besvärad även dagtid. Hon (som alltid brukar vara så nöjd) skrek ett par timmar, stackars lilla tjejen. Vägrade både äta och sova. Tillslut somnade hon, helt slutkörd, i bärselen på min mage. Det rann dregel ur munnen, snor ur näsan och tårar ur ögonen.

Men grabbarna är supersnälla och tar i princip hand om sig själva. De låter oss sova så länge vi vill på morgonen, medan de leker tex fotbollsmatch med gosedjuren. I morse gick jag upp halv tio.

Hoppas ni har det fint, ute i sommarsverige! Bjussar på lite blandade bilder från vår sommar!

4 kommentarer:

 1. Ser ut som om ni har en härlig sommar, fnissade gott åt funderingarna till att transplantera bort brösten ;)
  Fin fortsatt sommar till er.
  Kram
  Annie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja en härlig sommar har vi! Hoppas ni också har det fint! Sköt om er, stor kram!

   Radera
 2. Helt rätt, det finns så mycket annat att göra under sommaren. Kul att få se lite bilder! Och så bra att killarna varit på simskolan fastän vädret inte alltid varit det bästa. Att kunna ta märken är viktigt det!
  Hoppas nu att både du och Clara blir helt friska snart. Annars verkar mannen ligga risigt till, hi,hi!

  Kramar /Cia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det det där med märkestagning är ju såklart roligt men också viktigt. Att veta hur det känns att ligga i vatten med kläder på, kunna kasta ut en livboj eller att bli indragen i en. Viktiga grejer!
   Ja mannen ligger risigt till... :-)
   Kram Maja

   Radera

Tack för att du tittar in! Du får gärna kommentera mina texter, då blir jag väldigt glad! (Har du inget blogg-konto så välj att kommentera som Anonymt och klicka på Publicera.)