Den här bloggen är nu avslutad. En stund till kommer du kunna läsa och kommentera gamla inlägg. Tack för att du tittar in! ♡

måndag 24 augusti 2015

Att leva yogiskt bland skolstarter och tappade tänder

Och så snurrar höstterminen igång. Plötsligt måste jag ställa klockan och få iväg äldsta sonen till skolan. Göra frukost och hålla lite koll på tiden så att han hinner med skolbussen. Men vi andra kan ta det lite lugnare. För det är ju inget stress till dagis och jobb. Att vara föräldraledig är tusan en ynnest. Jag försöker starta varje dag med lite yoga. Kanske bara en kvart. Men den är viktig. Och jag har märkt hur bra jag mår av yogan. Den har blivit min räddning i vardagen. Med tre barn, som alla har olika behov och utvecklingsstadier. Ett stort hus, som ska städas. Leksaker som ska plockas, igen och igen. Kläder som ligger överallt och som behöver tvättas. Disk som behöver plockas i och ur diskmaskinen. Mat som behöver planeras, handlas och lagas.

Ja ni vet. Allt det där.

Men inget så kallat ekorrhjul här. Inte än. Ett år till av njutbar föräldraledighet först.

Men det finns ju ändå att göra, så att säga. Munnar att mätta och munnar att tysta. Famnar att trösta och famnar att krama. Och sömn som borde finnas, men som tyvärr lyser med sin frånvaro. När hon ska börja sova bra är lite av en gåta.

Men då är yogan mitt heliga rum. Min kraftsamlare och min egna tid för återhämtning och energiladdning. Lite yoga varje dag. Och gärna en hel timme några gånger i veckan. På onsdag ska jag och Clara gå på mamma-bebis-yoga. Vi har redan yogat lite tillsammans, men det ska bli spännande att få lite fler tips kring vad vi kan göra.

Och i januari hoppas jag kunna gå på en yogalärarutbildning. Den pågår under ett antal helger hela nästa år. Inte för att jag kanske ska undervisa i yoga. Men för min egen personliga utveckling och för att fortsätta må bra. För nu mår jag toppen och känner mig lugn och jordad.

Och för övrigt så har Anton ääääntligen tappat sin första tand.

2 kommentarer:

 1. ååååå yoga är fantastiskt, Här är yoga räddningen också, jag försöker ge mig själv lite yoga tid på morgonen, innan frukost. Sen varje kväll när barnen sover sött i sina sängar och mannen tittar på tv,då tar jag mig en längre tid med mig själv och yogan.
  Så roligt det låter med en yogalärarutbildning, det står på min önskelista med ;)

  Kram
  Annie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att du också yogar! Ja visst är det räddningen många gånger! Kram

   Radera

Tack för att du tittar in! Du får gärna kommentera mina texter, då blir jag väldigt glad! (Har du inget blogg-konto så välj att kommentera som Anonymt och klicka på Publicera.)