Den här bloggen är nu avslutad. En stund till kommer du kunna läsa och kommentera gamla inlägg. Tack för att du tittar in! ♡

fredag 2 januari 2015

Tårar över tö

Nyårsdagen, första dagen på året, gick i dagen-efter-känsla. Inte för att jag på något sätt var bakis. Men jag är ändå inte så van vid att vara uppe till ett på natten. Barnen var också uppe länge (Anton satte eget rekord genom att orka hela vägen) och vi var således lite trötta igår. 

Och till allas missnöje så hade det vackra vita vinterlandskapet förvandlats till en brun sörja över natten. Den som tog det allra hårdast var Fabian, som med darr på rösten och tårar i ögonen undrade VARFÖR snön var borta. Och VAR de nu skulle kunna åka bob och matta. Ingenstans? Då fanns det ju liksom INGET att göra. 

Men det visade sig gå ganska bra ändå att leka ute. Vi tog en skogspromenad med vovven och hittade både roliga vattenpölar och isfläckar. Pinnar och stenar kommer ju fram bättre när det är barmark och dessa saker är något av Fabians favoriter. Förutom bilar, pulkabackar och badplatser förstås.

I trädgården fanns det också mycket att greja med.

Sen blev det en lugn dag inomhus, med fix och trix. Tydligen tänker min man bila ur hallgolvet och delar av köksgolvet i helgen (tjoho) så det finns en del att plocka undan. 

Så trots att det var snöfritt kändes årets första dag inte alltför grå. Det finns ju faktiskt annat att göra. 

Som att gå upp och ner i diket.


Eller att råka välta kannan med rödvinssås i kylskåpet. Så att allt (inkluderat fulla grönsakslådan) fick en touch av rödvin. Har man inget att göra så får man skaffa sig nåt, liksom.

Hoppas du haft en bra start på det nya året! Idag är det grönt överallt och väldigt blåsigt. Bästa L kommer på besök så det kan bara bli hur bra som helst. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du tittar in! Du får gärna kommentera mina texter, då blir jag väldigt glad! (Har du inget blogg-konto så välj att kommentera som Anonymt och klicka på Publicera.)