Den här bloggen är nu avslutad. En stund till kommer du kunna läsa och kommentera gamla inlägg. Tack för att du tittar in! ♡

torsdag 17 maj 2012

Pengar som inte växer på träd

Det är ingen lätt match att försörja sin familj. Jo alltså, min man tjänar också pengar. Men om man lägger ihop vad man får ut när man är f-ledig så är det bra många tusenlappar mindre man får i månaden än om båda jobbar. Men egentligen har man ju inte mindre utgifter.

Det är väldigt lätt att leva kvar i samma livsstil har jag märkt. För lite saker vill man ju trots allt unna sig när man är hemma. Och så förändras ju kroppen hela tiden så att man behöver byta lite av sin garderob. Då tänker jag på graviditetens olika stadier av tjockhet, efter förlossningen behöver man amningsanpassade kläder, efter avslutad amning blev jag smal på hela kroppen (och då menar jag hela, inte många kurvor kvar där inte), sedan går man ofta upp i vikt igen när man börjar leva som vanligt (bär kanske sitt barn lite mindre, går färre promenader, börjar jobba, äter mer onyttigt) och även när man börjar med preventivmedel brukar man kunna gå upp i vikt.

 Ja, vid alla dessa tider kan nya kläder behövas. Och barnet behöver ju blöjor, som inte är gratis. Ja nu skulle jag ju lätt kunna räkna upp en hel drös med saker som kostar när man har barn (bilstol, matstol, barnvagn, kläder), men det orkar jag nog inte. Blir ju sjukt mycket, kan jag bara konstatera.

Är helt enkelt glad att jag åtminstone börjat jobba 80% och min man 100%, så lönen som kommer snart är efterlängtad och räcker förhoppningsvis längre. Det är ju faktiskt extremt tråkigt att behöva vända på alla kronor och alltid behöva kolla sitt konto innan man handlar mat. Räcker det till den här veckan också?

Att leka i skogen är dock helt gratis! Tur är väl det.
Förresten så har ni snart tittat på min blogg 5 000 gånger. Tack alla som läst och läser! Känns skönt att man inte är ensam här i världen. 

1 kommentar:

Tack för att du tittar in! Du får gärna kommentera mina texter, då blir jag väldigt glad! (Har du inget blogg-konto så välj att kommentera som Anonymt och klicka på Publicera.)