Den här bloggen är nu avslutad. En stund till kommer du kunna läsa och kommentera gamla inlägg. Tack för att du tittar in! ♡

torsdag 31 maj 2012

När barnen slutar äta

Nu har vi haft en jobbig period som familj. Och föräldrar. Magsjuka, stavas det. Det började på fredagen för två veckor sen. Fabian kräktes ordentligt två gånger. Efter den incidenten slutade i princip båda barnen att äta. Ingen mer kräks. Eller ont i magen vad det verkade. Men ändå fanns där ingen aptit. Vi försökte med allt möjligt. Glass, nyponsoppa, korv, banan. Anton sa att han var hungrig. Men så fort vi dukat upp och han skulle börja äta så sköt han tallriken ifrån sig och sa att han inte var hungrig. Välling funkade fortfarande hyfsat. Men det började ändå bli lite läskigt, när det gått en vecka.

Sedan fick jag magsjuka. Härliga tider.

Blä.
Men så. På Mors dags morgon. Plötsligt händer det. Det var som om båda barnen hade kommit överens om att de nu skulle börja äta igen. För de bara vräkte i sig frukosten. Jag satt bara och såg på, med en tår i ögonvrån. Världens bästa Mors dags-present! Någonsin! Att se sina barn äta igen. Underbar känsla.

När de senare på dagen sprang omkring nakna i trädgården som två små benrangel så kände jag verkligen kärlek i mitt hjärta. Mina älskade barn. Som äntligen är friska.

Ja, sen fick ju då min man också magsjuka, när vi trodde det var över. Och sedan gnällde Anton på bubblig mage. Och nu har han diarré. När ska detta sluta? Hur många vab-dagar och sjuk-dagar ska man behöva ta?

Men båda barnen äter och jag är fortfarande överlycklig för det.

Och min pappas operation verkar har gått bra. Och min syster har kommit hem från ett halvår i Indien. Och min man är frisk. Och barnen äter. (Jag vet, jag är lite tjatig.) När det börjar bli jobbigt märker man så lätt vad som betyder mest. Familjen och att man får vara frisk.

Anton kunde helt plötsligt få slut på energi. Lägga sig ner och skrika.
Och berätta för oss att nu hade han minsann slut på energi. Nähä?

Fabian är en liten solstråle mest hela tiden. Här njuter han av glass, som är en av favoriterna.

1 kommentar:

  1. vi hade också en drive med en envis magsjuka två veckor här med. Malte som itne åt och drack på 5 dagar. Nu är jag tacksam varje gång han dricker och äter. Som du skriver familjen och få vara frisk betyder mest.
    Hoppas att de är helt över för er nu,
    Kram Sofi

    SvaraRadera

Tack för att du tittar in! Du får gärna kommentera mina texter, då blir jag väldigt glad! (Har du inget blogg-konto så välj att kommentera som Anonymt och klicka på Publicera.)