Den här bloggen är nu avslutad. En stund till kommer du kunna läsa och kommentera gamla inlägg. Tack för att du tittar in! ♡

torsdag 2 februari 2012

Barnkalas, alltid roligt?

Jaha, nu börjar det för oss. Vi har inte varit på så många barnkalas ännu. Men i år fyller Anton fyra och jag märker att det är i den åldern som kalasen börjar bli lite mer avancerade.

I söndags var vi på ett jätteroligt kalas. En kompis till Anton fyllde just fyra år. Det blev en massa lek, glasstrutar, chokladfontän, fiskdamm med bortrövat godis (så barnen fick gå ut och följa skattkartor för att hitta sina godispåsar, väldigt uppskattat!) och trevligt umgänge med andra vuxna (för oss föräldrar).
Chokladfontänen var populär!

Såhär ren var inte Antons tröja när han var färdig-fikad...

En galet glad pirat!


Men jag frågar mig om det alltid är lika avslappnat? Jag tänker mig att de vuxna inte alltid får vara med. Att present-hetsen kan bli gigantisk. Och att det även blir tryck på föräldrarna till barnet som fyller år. Att det ska vara ett så häftigt kalas som möjligt. Gärna med påskostade aktiviteter.

Jag kan ha fel, eftersom jag inte varit där ännu. Men vissa hintar från andra föräldrar säger mig att detta kan bli ett problem. Om man väljer att göra det till ett. Det kanske finns fällor som man ska akta sig för. Jag får återkomma när jag får mer erfarenhet. Kanske om ett år, om min blogg lever kvar då.

1 kommentar:

  1. Bland Isacs och mina vänner är inga påkostade kalas alls. Mammor,pappor och syskon är välkomna om dom så vill stanna kvar dom med.
    Enkelt fika med sånt som barn gillar, några lekar, lite fiskdamm.
    Paketen kostar max 60-70kr.
    Jag förstår mig inte på den hysteri man kan se ute på internet, känns som att vissa tävlar i att ha dyrast,finast kalas.

    SvaraRadera

Tack för att du tittar in! Du får gärna kommentera mina texter, då blir jag väldigt glad! (Har du inget blogg-konto så välj att kommentera som Anonymt och klicka på Publicera.)