Den här bloggen är nu avslutad. En stund till kommer du kunna läsa och kommentera gamla inlägg. Tack för att du tittar in! ♡

tisdag 8 november 2011

Storebror blir bebis igen

Anton har kommit in i en ny fas. Bebis-fasen, kan man kalla den. Allt som lillebror gör ska han också göra. Krypa på golvet. Säga da-da. Kasta skedar. Förstöra torn.

Det är tydligen vanligt att det kan bli så för storasyskon. När de märker att den lilla får så mycket uppmärksamhet för det den gör, så blir de liksom avundsjuka. Och skrattar vi åt när Fabian kastar mat så borde vi ju göra det när Anton gör samma sak. För får Fabian riva storebrors torn så borde väl Anton få riva tornen för barnen på dagis. Eller? 

Även fast det ska vara en naturlig fas, och som går över, så känns det ibland ganska jobbigt för mig som förälder. Att behöva ursäkta mig för barnets handlande. Men det gäller att försöka sätta sig in i storebrors syn på det hela. Och då är det ju faktiskt ganska logiskt. Än så länge så har Anton i alla fall inte varit dum mot lillebror ännu och då får man väl vara nöjd. Det kunde ju vara värre. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du tittar in! Du får gärna kommentera mina texter, då blir jag väldigt glad! (Har du inget blogg-konto så välj att kommentera som Anonymt och klicka på Publicera.)