Den här bloggen är nu avslutad. En stund till kommer du kunna läsa och kommentera gamla inlägg. Tack för att du tittar in! ♡

måndag 5 december 2011

Konsumera mera - julklappshandeln ökar

Jag läser i tidningen att svenskarna beräknas lägga 65,2 miljarder kronor på årets julhandel. Hur fan är det möjligt? Ursäkta språket, men 65,2 MILJARDER! Det förväntas bli nytt köprekord, trots den ekonomiska oron. Var får vi alla pengar ifrån? Och är det verkligen nödvändigt?

Kommer alla julklappar uppskattas och användas? Kommer vi äta upp all julmat? Svårt att svara på. Men jag tvivlar på det.

Hur ska man egentligen kunna stå emot denna köphets? För visst ska man väl köpa julklappar. Eller? Min syster har bestämt att vi inte ska köpa några julklappar till varandra i år. Alltså vi syskon och föräldrar. Och ingen har protesterat. Jag tyckte det kändes konstigt. Men varför egentligen. Det är ju jättebra. Måste man konsumera bara för konsumerandets skull? Hon föreslog att vi istället kunde köpa något åt oss själva som vi verkligen vill ha. Och lägga resten av pengarna på något annat vettigt.

Jag tycker egentligen att det är mysigt att gå och handla julklappar. Tänka ut något som skulle passa varje person. Men det innebär också en viss stress. Och ångest. Nu har jag då i alla fall lite mindre att stressa upp mig över. Några mindre att köpa åt.

Förra julen tänkte vi att vi skulle köpa lite mindre julklappar. Men ändå så svämmade det över av julklappar under granen. Och Anton gick totalt i spinn. Den ena julklappen efter den andra. Fler och fler leksaker. När han öppnat en så kom genast en till, som istället blev roligare. Det blev liksom för mycket.

Vi får se hur det blir i år. God julmat är ändå ett måste för oss. Och några julklappar måste såklart barnen få. Och borde man egentligen inte köpa något riktigt fint till sin man? Och till svärföräldrarna? Jag har sett en riktigt fin tunika på MQ som jag skulle vilja ha. Hm, detta kan aldrig sluta väl. Behärska dig nu.

1 kommentar:

  1. Jag står fast vid mitt ord, har inte och tänker inte köpa en enda julklapp i år.
    Håller med om att det verkligen blev för mycket för Anton förra året och jag vet att jag hade lagt många klappar under granen...hoppas nu medd. gått fram till dina svärföräldrar, så jag slipper känna mig "dum"! Det känns så skööönt och avslappnat denna jul. Förresten så är bilen snart helt översnöad här i Filipstad!

    SvaraRadera

Tack för att du tittar in! Du får gärna kommentera mina texter, då blir jag väldigt glad! (Har du inget blogg-konto så välj att kommentera som Anonymt och klicka på Publicera.)