Den här bloggen är nu avslutad. En stund till kommer du kunna läsa och kommentera gamla inlägg. Tack för att du tittar in! ♡

fredag 1 januari 2016

Måste man va vaken till tolv?

Efter packningsmaraton med klängig bebis och två förväntansfulla killar så gick färden mot Sälen. Tre timmar i bil brukar inte vara någon fara med barnen. Killarna brukar se på film och höra på saga och Clara brukar sova. Men på sistone har hon börjat bli för stor för babyskyddet (lilla bilstolen) så vi bestämde oss för att byta upp oss till nästa storlek. En lyckträff, kunde man tro. Men icke. Illvrål och sprutande tårar. Tillslut somnade hon äntligen. Men nacken såg ju så sned ut. Kanske skulle jag bara rätta till lite. Ja, ni fattar väl. Det skulle jag inte gjort. Hon vaknade och illvrålet satte fart igen. Suck och stön.

Efter tre lite längre timmar än vanligt var vi äntligen framme i stugan som nästan känns som hemma.

Förberedelserna för nyårsfirande kunde börja. Men eftersom jag tydligen är värdelös på att baka tårtbotten, medan det däremot finns flera som inte gör annat än att baka just detta, så fick min man åka för att köpa det. (Den vi gjorde hemma fick jag motvilligt slänga i komposten efter att den haft samma seghet som julkola.)

När vi skulle börja med middagsförberedelserna så insåg jag att vi glömt potatisen hemma. Så min man fick sätta sig i bilen igen.

När vi skulle hugga in på krabban så insåg vi att även krabbesticken var kvar hemma. Skit också.

Blev trots allt en lyckad nyårsmiddag. Och en fin kväll med yatzy, bastu och charader. Men när klockan var elva så fick jag och Fabian dispens att gå och sova. Herregud, att vara uppe halva natten med en ögoninflammatorisk lillfis gör även den bästa festprissen lite trött. Och jag tror inte Clara vet om att det är nyår och låter oss sova ostört på natten. Även om ögonen är bättre.

Nu hoppas vi på några härliga dagar, då grabbarna får åka slalom och vi tjejer får titta på. (Eller så smiter vi till stugan och övar på att gå och mysa (inte samtidigt alltså) och när hon sover kan jag dricka kaffe, läsa, sticka och  basta (inte heller samtidigt såklart). In my dreams.)

Önskar dig ett riktigt fint, kärleksfullt och spännande år. Var sann mot dig själv! Kom ihåg att du är perfekt precis som du är!

(Och svaret på frågan i rubriken. Självklart inte. Det blir nytt år ändå!)

Nyårstårtan, med  extra godis och glitter

Godnatt och gott nytt år!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du tittar in! Du får gärna kommentera mina texter, då blir jag väldigt glad! (Har du inget blogg-konto så välj att kommentera som Anonymt och klicka på Publicera.)