Den här bloggen är nu avslutad. En stund till kommer du kunna läsa och kommentera gamla inlägg. Tack för att du tittar in! ♡

onsdag 15 oktober 2014

Kör försiktigt där ute!

Det har varit två svarta veckor i Karlstad, med fem omkomna personer i trafiken. Alla färdades på samma vägsträcka fast vid tre olika tillfällen.

Och i morse hade det hänt igen. Men den här gången mycket närmare mig. Känslomässigt närmare. Jag vet inte var det hände, det behöver inte ha varit i Värmland. Det jag vet är att chefen på vårt förskolekooperativ inte kommer till jobbet på ett tag, eftersom hennes man var med om en trafikolycka igår. Tydligen vet de inte om han kommer att överleva. 


Det är för mycket olyckor nu. Vad beror alla dessa på? Är vi mindre uppmärksamma på vägen för att vi har fullt upp med att kolla mobilen och alltid vara nåbara? Sitter vi och skickar meddelande eller pratar i telefon i bilen? Eller har vi så bråttom överallt att vi struntar i hastighetsbegränsningarna?

Nu när det är älgjakt så brukar det också springa mer vilt över vägarna. 

Jag känner inte på något sätt mannen som nu kämpar för sitt liv. Men jag känner hans fru. Jag vill med detta inte döma de som krockat. Säga att de har varit oförsiktiga eller klantiga. Inte alls. En olycka händer alldeles för lätt.

Men snälla, kör försiktigt! Ha inte bråttom när du ska åka bil! Och lägg undan telefonen! Det kan hända så lätt. Vi måste ta hand om oss själva och varandra. 


2 kommentarer:

 1. Usch fy har läst om alla dessa olyckor som skett på den vägen. Verkligen obehagligt med alla bilolyckor. Tycker att det körs alldeles för fort nu mer, 70 vägar är de få som håller hastigheten på och håller man hastigheten på en sådan väg så riskerar man livet då många vill köra om och gör så också vid inte allt för lyckade sträckor. Så jag undrar som du, vad beror alla olyckor på;(

  Fantastiskt fin du är i din mage, den klär dig. SÅ roligt med utbyggnaden med, ser ut att bli hur bra som helst.

  Önskar dig en fin kväll
  Kram
  Annie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu har de bestämt att ändra tillåten hastighet till 80 istället för 90 på den vägsträckan. Och göra räfflor i vägbanan. Den ska snart byggas om till 2+1 väg, så detta är en kortsiktig lösning. Men vet du vad som går att läsa på insändarsidan då? Borde det inte vara 100 där istället så man slipper dessa farliga omkörningar! Visst, jag fattar att det är omkörningarna som är farligast. Men om man bara får köra i 80 så åker man lika fort som de tyngre fordonen och behöver därför inte köra om. Farten är ju en starkt bidragande orsak till allvarliga skador. Jag hoppas det inte händer något mer där innan vägen byggs om! Tänk om människor inte behövde ha lika bråttom...
   Tack för dina söta ord! Ha det fint, kram Maja!

   Radera

Tack för att du tittar in! Du får gärna kommentera mina texter, då blir jag väldigt glad! (Har du inget blogg-konto så välj att kommentera som Anonymt och klicka på Publicera.)