Den här bloggen är nu avslutad. En stund till kommer du kunna läsa och kommentera gamla inlägg. Tack för att du tittar in! ♡

fredag 11 juli 2014

Skåne från sin bästa sida

Resan ner tar oss först förbi välkända marker, med ett illaluktande pappersbruk, fyrkantigt Rasta, platta slätter och trafikerat Göteborg. Sagor läses och spel spelas. Pauser för mat, toalettbesök och bad. 

Vi fortsätter söderut. Vägarna är nu mer raka, men landet utanför blir lite mer kulligt. Det odlas alla möjliga sorters sädesslag utanför bilrutan. Barnen börjar få lite spring i benen. Men tillslut är vi där. I vårt sydligaste landskap, där varje liten gård omgärdas av odlingslandskap och röda rosor. När vi slutligen öppnar bildörren slår värmen emot oss. Är vi verkligen fortfarande i Sverge? Det är sent på kvällen men fortfarande väldigt varmt. 

En kort promenad från stugan vi lånat finns havet. Det breder ut sig som något fantastiskt och enormt. Barnen är hänförda. Återigen slås vi av tanken på att vi är utomlands. Men vi är vid Sveriges sydligaste spets. 

Vem behöver åka ifrån vårt härliga land när det här finns?


Förutom väldigt mycket sol och sand (och jag lovar att det var sand överallt) så hann vi också med sommarland för en dag. 


Men sen började vi längta hem. Hem till egna sköna sängar, vår stora trädgård med mogna hallon, ett stort kök och barnens kompisar. Så nu lämnar vi havet (som inte alls är så salt här), de böljande kullarna och den härliga dialekten och åker norrut. Mot vårt gula hus. Mot vårt hem. Nöjda med semestern och sisådär sugna på dessa sex timmars bilfärd.

6 kommentarer:

 1. Verkar som om ni haft en fantastisk semester, precis så där lagom härlig som den ska vara;) Själva är vi hemkomna från östkusten och där finns inte så mycket sand men nästa vecka drar vi till väst och då förmodar jag att jag kommer svära lite över sanden.
  ´Fin kväll till dig
  Kram
  Annie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Värst vad ni drar från kust till kust! :) Hoppad ni har det fint! Vi är väldigt nöjda, både över semestern och att vara hemma!
   Njut av semestern! Kram Maja!

   Radera
 2. Borta bra,men hemma bäst! ;-)
  Fast havet är fantastiskt!!!!
  Kram Lena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja så är det verkligen! Och havet är underbart! Speciellt så långt söderut att man slipper maneter och där det är bräckt vatten, som alltså inte är lika salt.
   Hoppas du har det fint i Närke, även om det också är en bit från havet! Kram Maja

   Radera
 3. Åh, det låter hur härligt som helst! Vi har ju varit på västkusten och det är ju lite samma sak, men inte riktigt lika mycket låter det som. Skåne och Gotland står på min semesterlista :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är verkligen något särskilt med havet så långt söderut. Som jag skrev till Lena: inga maneter och inte så salt vatten. Och så gillar jag känslan av utomlands...
   Gotland skulle jag också så gärna åka till! Kanske nästa år. Men västkusten är ju också underbar! Med alla goda skaldjur... Hoppas ni hade det bra! Kram Maja

   Radera

Tack för att du tittar in! Du får gärna kommentera mina texter, då blir jag väldigt glad! (Har du inget blogg-konto så välj att kommentera som Anonymt och klicka på Publicera.)