Den här bloggen är nu avslutad. En stund till kommer du kunna läsa och kommentera gamla inlägg. Tack för att du tittar in! ♡

fredag 25 oktober 2013

Muta sig till snälla barn och så lite om solens energi

Att ta med båda barnen på storhandling samma dag som alla får lön var väl kanske inget klokt beslut av mig. Men eftersom det är fredag så jobbar ju de flesta, kunde man ju tro. Ja förutom pensionärer. Och föräldralediga med stora barnvagnar. Som upplagt för trångt och segt, alltså.

Jag beslöt mig för att bara handla en del, det som behövdes idag. (Och bolaget och present till en pojke som Anton ska på kalas hos imorgon.) Så får jag åka själv och handla mer nån annan dag. 

Det funkade ganska bra ändå. Mycket tack vare den frestande mutan om glass efter maten. Så fort barnen gjorde för stora snedsteg så fick de en snabb påminnelse och vips, så gick de snällt bredvid mig igen. 

Och nu sitter jag här, på trappen till lekstugan, och känner mig rätt nöjd. Solen värmer nåt kolossalt och barnen leker bland löv och pinnar. 
Kaffekoppen är snart tom och jag funderar på om jag ska sitta kvar. Eller om jag ska resa mig och göra nån nytta. 


Bara en liten stund till. Så här fina dagar växer inte på träd. Det gäller att samla alla solstrålar i en liten ask i sitt hjärta. Så att vi kan plocka fram dem när regntunga skyar har fått övertaget. 

6 kommentarer:

 1. Åhhh, vilket härligt väder ni har idag! Här är det grått, regnigt och eländigt!

  Önskar dig och familjen en fin fredag!

  Kram anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det har varit fantastiskt väder idag! Men det ska tydligen bli regn imorgon så det var tur att vi hann njuta lite. Hoppas ni får sol snart också!
   Tack, hoppas ni också får en skön fredag! Kram Maja

   Radera
 2. Nu ska man lämna allt man har för händer och bara vara ute och lapa sol om man kan:)
  Och glass är bra att muta med. Tror nog att alla som har barn kan den konsten

  Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javisst är det så, solen behöver vi så mycket nu! Idag är det regn utanför fönstret... Men det känns helt okej, eftersom det var så fint igår!
   Den mutan borde verkligen alla känna till! :)
   Ha en fin lördag! Kram Maja

   Radera
 3. Här regnar det idag! Men solen ger så mycket energi!
  Ha det bäst!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man får försöka se det positiva med regnet också. Då känns det mer okej att vara inne och fixa. Och så är ju luften fantastisk efter ett regn!
   Ha en skön söndag, kram Maja

   Radera

Tack för att du tittar in! Du får gärna kommentera mina texter, då blir jag väldigt glad! (Har du inget blogg-konto så välj att kommentera som Anonymt och klicka på Publicera.)