Den här bloggen är nu avslutad. En stund till kommer du kunna läsa och kommentera gamla inlägg. Tack för att du tittar in! ♡

torsdag 24 oktober 2013

Gubbarna i kroppen gillar linsgryta!

Ikväll är maken på invigning av ett jobb de gjort. Då passar jag på att laga helt vegetarisk middag. Det är ju mycket skönare att bara laga en rätt....


Blev indisk linsgryta (med broccoli, morot, zucchini, lök, gröna linser, belugalinser, massa goda indiska kryddor, tomatpuré och havregrädde). 

Kände mig aspepp när jag lagade. Detta skulle bli gott! Torsdag är lika med helg för mig (och barnen) och ett glas rött till matlagningen satt fint. 

Men barnen var väl inte riktigt lika peppade på detta som mig. Om man säger så. Men så kom Anton på att gubbarna i kroppen skulle bli väldigt ledsna om de inte fick nån middag. Ni vet gubbarna som bär runt all maten i kroppen så att vi ska orka leka och röra på oss. Ja ni känner väl till dem!? Om inte, så lär gärna känna dem, särskilt om ni har barn. Ett säkert kort hemma hos oss. 

Gubbarna behöver både protein, kolhydrater och fett. Annars orkar de inte springa runt med all maten. Och när man dricker mycket mjölk eller vatten så får gubbarna surfa på vågorna. 

Ja, sedan såg det ut så här:

Tom tallrik. Sim salabim. 

De åt så bra att de fick inlagda päron med vaniljglass till efterrätt. 

Och en annan sak. Idag fanns jag med i en broschyr som går ut till 7000 personer. Resultatet av en förmiddags fotojobb. Lite konstigt. Men kommer bli ännu konstigare när jag kommer vara med som "modell" i jobbannonser i lokaltidningen. Så det är väl bara att vänja sig, antar jag. 


Önskar alla fina läsare en skön kväll och härlig fredag! 

4 kommentarer:

 1. Hm, det där får vi testa hemma :) gubbarna alltså. Eller ja, grytan också kanske!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Prova båda!! :)
   Men framförallt gubbarna, de är ett bra trumfkort vid vårt middagsbord. Kram Maja

   Radera
 2. Men o så gott! Det där skulle jag vilja prova att laga men mina barn skulle aldrig i livet prova ens. Dom äter otroligt dåligt och då menar jag verkligen oooootroligt dåligt. Så det är lite problem på mat och tillväxt fronten kan jag säga.

  Grattis till modellandet! Din stjärnkarriär :)

  Kram Ann-Louise

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Ann-Louise!
   Vad tråkigt, men då har ni väl inget att förlora på att försöka ta till lite knep. Att låta barnen vara med och laga mat brukar också göra de nyfikna på själva maten. Och då äter de oftast bra. Eller att barnen får välja mat varsin dag. Eller så kanske mutor kan funka. Du vet, om ni inte äter mat så blir det inget... eller om ni äter fem skedar till så får ni efterrätt. Många knep kan man få till... Hoppas nåt funkar! Sköt om dig! Kram Maja

   Radera

Tack för att du tittar in! Du får gärna kommentera mina texter, då blir jag väldigt glad! (Har du inget blogg-konto så välj att kommentera som Anonymt och klicka på Publicera.)