Den här bloggen är nu avslutad. En stund till kommer du kunna läsa och kommentera gamla inlägg. Tack för att du tittar in! ♡

lördag 11 januari 2014

Lördagens lärdomar - vad lite snö kan göra

Så äntligen kom den! Snön! Som vi har längtat. Ja, främst barnen alltså. Ända sen de fick nya pirat-snö-mattor i julklapp har de längtat. Så idag fanns inga gränser för lyckan! Fabian hann nog säga att han ville ut och åka pulka hundra gånger idag innan det blev verklighet. (Vi måste ju vakna, äta frukost, duka av, byta om...) 

Och inte blev det sämre av att vi hade finbesök från Örebro. Visst, föräldrarna kanske var lite trötta av sen kväll och nån öl från gårdagen. Men det gick ju liksom inte att vara trött idag. Inte kom jag ihåg att det gör så stor skillnad. Men allt det vita piggar upp. Och grannens lilla jordhög är en perfekt pulkabacke. Även fast det inte var mycket till snö. Min man skottade upp snö från gräsmattan till jordhögen. Så det blev liksom som pistat. Barnen åkte och åkte och åkte. 


Sedan gick vi in och dansade ut granen och åt mat. Och sedan gick vi ut igen. Då hade det kommit ännu lite mer snö. Även fast klockan var efter fyra så kändes det ljust av all snö. 

Vi vet nog vad vi har att göra imorgon också. Men ikväll blir det soffläge! Frisk luft, fem barns härj och tidig morgon tar på krafterna. Trevlig helg önskar jag dig!

4 kommentarer:

 1. Vilka underbara bilder :) Ja du, här är fortfarande ingen snö, men solen skiner så det är ljust
  och härligt ändå.
  Hoppas du får en fortsatt mysig söndag!
  Kramen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi är väldigt nöjda att vi har snö. Men jag kan tänka mig att det inte finns i hela landet än. Det gäller att njuta medan det finns. Men lite sol räcker gott det också! Kram Maja!

   Radera
 2. Härliga bilder och visst är det härligt när snön äntligen har kommit för det blir så mycket ljusare ute. Här hemma har vi en som gillar snön och en som inte alls gillar den så det är ingen som blir helt nöjd hur vi än gör om vi nu inte väljer att dela på oss, en som sitter inne med unge herr Frank och titta på medan den andre är ute med storebror Vincent som älskar att busa och bygga i snön. Roligt ur olika de kan vara syskon.

  Kram
  Annie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jobbigt när barnen inte vill göra samma sak kanske. Men ibland kan det ju vara bra att dela på barnen. Här är det ju fullt ös från båda barnen vare sig det gäller snö eller vatten.
   Ha en skön kväll, kram Maja!

   Radera

Tack för att du tittar in! Du får gärna kommentera mina texter, då blir jag väldigt glad! (Har du inget blogg-konto så välj att kommentera som Anonymt och klicka på Publicera.)