Den här bloggen är nu avslutad. En stund till kommer du kunna läsa och kommentera gamla inlägg. Tack för att du tittar in! ♡

fredag 3 januari 2014

Klistriga tjejer, blöjfritt och disk

Idag har vi fått tjejbesök, av tre småttingar och en vuxen. Eftersom en av småttingarna var nästan nyfödd så fick de presenter av oss. Jag hade köpt pysselböcker, som jag dock tyckte var lite väl tjejiga. Rosa och röda. Med älvor på. Jag frågade mina killar om de kanske hellre ville ha dessa pysselböcker, som var fyllda med klistermärken, vilket de såklart ville. Det kändes bättre att ge bort böcker till de som blivit storasystrar och ge dessa rosa och röda böcker till mina killar. För att bevisa att det inte alltid behöver vara rosa till tjejer och blått till killar. Mer rätt i hjärtat så. 


Anton: - Mamma, det här är tjejer bara! Jag har aldrig klistrat med bara tjejer förut. 
Jag: - Nä, men det spelar väl ingen roll!
Anton: - Nä, det förstås!

Och det gick ju lika bra det med en "tjejig" klisterbok. 


Fabian tröttnade dock efter en stund och ville diska istället. 


Diska är nämligen en av favoriterna för honom nu. Gärna skvätta runt med diskborste, svamp, diskmedel och vatten tills någon säger att det räcker. 

Förutom det så har det även blivit en favorit att sitta på toaletten.


Idag är femte dagen utan blöja för Fabian. Jag känner mig så glad för det. Dels är det bökigt med blöjor (man får inte glömma ta med vart man än åker och så blir det ju kladdigare), dels kostar det ju pengar och så är det inte så miljövänligt heller. Med Anton så provade vi till en början tygblöjor, men tyvärr så kändes det alldeles för krångligt och bylsigt. Dagens blöjor är ju så himla smidiga och vi var väl inte tillräckligt dedikerade för att det skulle funka. Det blev ju berg av tvätt också, som ju inte kändes jätte miljövänligt det heller. Nån som har andra erfarenheter av tygblöjor?

Vi gjorde ett ordentligt försök i somras med att få Fabian blöjfri, men när han väl var tillbaka på dagis så hade han inte ro att sitta stilla på toan när de andra lekte. Men den här gången hoppas jag att det ska funka. 

Nu ska vi snart njuta av rotfruktsgratäng och (veg) schnitzel. Lagom lyxig fast enkel fredagsmiddag. Blir ju så många helgmiddagar såhär runt jul så det gäller att ha lite fantasi. Trevlig fredagkväll till er alla!

6 kommentarer:

 1. Klara att pojkar ska kunna pyssla med rosa flickiga klistermärken. Bra gjort.
  Härligt att ha en blöjfri kille, här tänkte vi ta det till sommaren, tror inte han är mogen riktigt än.
  Önskar dig en skön kväll
  Kram
  Annie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker också rosa funkar bra för alla. Men tydligen tycker inte alla det, eftersom det är en väldigt tydlig uppdelning i affären vilka produkter som riktar sig till pojkar (blått, häftigt, hjältar) och vilka som vänder sig till flickor (rosa, prinsessor, gulligull) och det gör mig så trött!!!
   På sommaren brukar vara ett bra tillfälle att sluta med blöja, då är det ju inte lika mycket kläder som ska av om man är ute tex. Och så är man ju ledig, det tror jag är ett måste!
   Ha en skön kväll, kram!

   Radera
 2. Klart killar kan pyssla med älvor. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javisst, det går alldeles strålande! Direkt efter frukost idag så började han klistra igen! :) Kram!

   Radera
 3. Jag laddar också för toaträning här... Vår minsta är helt ointresserad av toalett och potta, men jag skulle gärna se honom blöjfri innan nästa bebis kommer i februari. Tänker att vi ska ta ordentligt tag i det när jag går på ledighet några veckor innan beräknat förlossningsdatum, för som du säger, det känns mycket rimligare att göra när man är ledig, speciellt så här i "fel säsong".

  Och jag är ju sugen på att ge tygblöjor en ordentlig chans också. Vad var det ni inte tyckte fungerade bra, har du tips eller varningar?

  Kram Elin!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så spännande med en till liten familjemedlem! Och jag förstår dig att det vore skönt om de "stora" barnen då är blöjfria. Men försök att inte känn stress över att det måste vara så, för risken finns ju att det kommer bli helt tvärtemot, dvs att det barnet som "ska" vara stor blir motsatsen, dvs börjar kissa på sig, som en motreaktion. Fast det går ju isf också över tillslut.
   Ang tygblöjorna, så kändes de blöjor vi hade så stora mot den lilla bebisen. De blev för klumpiga och det blev så mycket tyg och det kändes hårt och knöligt mot bebisens hud. Vi la de använda blöjorna i en behållare för att samla ihop ett gäng innan vi tvättade och det luktade inte gott kan jag säga. Sedan blev det fläckar som fanns kvar när blöjorna var rena. Det blev lite extra krångligt att åka iväg och behöva bära runt på den smutsiga tygblöjan. När vi bytte till "vanliga" blöjor så kändes det väldigt skönt. Men jag tycker ändå att ni absolut ska prova, det är ju värt ett försök! Ni kanske tycker att det inte är några problem. :) Lycka till med allt (om jag glömmer säga det senare)! Ha en skön helg, kram Maja!

   Radera

Tack för att du tittar in! Du får gärna kommentera mina texter, då blir jag väldigt glad! (Har du inget blogg-konto så välj att kommentera som Anonymt och klicka på Publicera.)