Den här bloggen är nu avslutad. En stund till kommer du kunna läsa och kommentera gamla inlägg. Tack för att du tittar in! ♡

lördag 18 januari 2014

Kontraster med fröbeställning och snötroll

Jag visste inte att det var en sån djungel att beställa fröer. Det fanns hur mycket som helst att välja på. Men jag visste inte heller att det var så roligt. Att botanisera bland rotfrukter, löksorter, olika bönor och kryddor. Det blev nog 20 olika sorter, så jag funderar lite på hur jag ska få plats med allt. Eftersom en del var tänkt att jag skulle förså inomhus först. Min man kommer nog bli tokig. Men roligt var det.

Och jag kan inte låta bli att tänka tillbaka på den härliga våren. När det börjar komma upp små gröna skott.Och när jag får vattna och rensa ogräs. Och rensa ogräs. Och rensa....


Detta blev en väldigt stor kontrast mot eftermiddagens lek i pulkabacken med snötrollet Fabian. Han orkar nog hur länge som helst, bara det involverar snö eller vatten. Vi åkte hem till mormor och morfar och provåkte de nya pulkorna som de köpt. (De var gjorda av återvunnet plast, vilket jag tyckte var superbra. Men piratmattan är nog fortfarande en favorit.)


I natt sover snötrollet kvar hos mormor och morfar. Och vi har bara kli-kungen hemma. Tror det blir några avsnitt Breaking Bad (grymt bra serie), ost, kex och ale. Bättre lördag får man leta efter. Imorgon laddar jag för handbollsmatch. Trevlig fortsättning på helgen alla fina läsare!

6 kommentarer:

 1. så härligt att börja planera för frösådden. Ska snart ge mig in i det himmelriket också;)

  Stackars liten med alla prickar, usch det som kliar så. Även här har det vabbats i en vecka med store killen, han har haft hög feber i snart en vecka. Man skulle kunna tro att 40 graders feber skulle få honom att vara lite lugnare... Men icke då han är varm men annars är han lika livlig som vanligt. Känns lite bra att mannen fått göra Vabbandet och jag fått jobba för en gångs skull;)

  Lycka till i luftrenarköpen idag, det finns många att välja mellan;)
  Kram
  Annie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas verkligen er son har blivit frisk! 40 graders feber så länge låter varken bra eller trevligt! Här hjälper våra föräldrar till med vabbandet den här veckan, eftersom prickarna inte är helt torra än (när vet man egentligen när de är helt torra?). Hoppas jobbandet gått bra, kram!

   Radera
 2. Åh, men visst är det roligt att botanisera bland alla fröer, fundera och planera hur man ska göra! Man kan ju grotta ner sig hur länge som helst, skriva listor och drömma :)

  Mindre kul med vattkoppor... Mina barn har inte haft det och jag tycker ju det vore bra om de skulle få det medans de är små. Men usch och fy för att se dom dåliga och med kliande blåsor! Vi får väl ta tag i det nästa år kanske.

  Kram på er, hoppas barnen får bli klara med kopporna fort nu!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja underbart roligt var det! Längtar till de kommer!!
   Jag tror Anton fått en hyfsat mild variant, ändå! Jag har fått höra olika skräckhistorier nu så jag känner mig lyckligt lottad! Er tid kommer! :) Kram!

   Radera
 3. Vilken underbar vårbild! Längtar lite smått efter vitsippsbackarna nu :)
  Satt faktiskt i går och bläddrade igenom förkatalogen. Det är verkligen dags nu, att planera och beställa. Kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh jag längtar också verkligen efter alla vitsippor! Det är ett så underbart vårtecken! Kram!

   Radera

Tack för att du tittar in! Du får gärna kommentera mina texter, då blir jag väldigt glad! (Har du inget blogg-konto så välj att kommentera som Anonymt och klicka på Publicera.)