Den här bloggen är nu avslutad. En stund till kommer du kunna läsa och kommentera gamla inlägg. Tack för att du tittar in! ♡

onsdag 1 januari 2014

Inspiration från barnvisor

Igår när jag och Fabian satt vid pianot och sjöng "En sockerbagare" så blev jag så väldigt sugen på sockerkaka. Det är nog mitt favoritfikabröd - färsk sockerkaka. Så vi avbröt sjungandet och spelandet och bakade istället en kaka. Min favorit är med rivet citronskal i, och med kokos istället för ströbröd ytterst.


Det blir lite härligt knäckigt, men ändå fräscht med citronsmak. 

Jag känner mig så trött på julmat och choklad. Jag har tagit bort alla tomtar, vare sig barnen vill eller inte. Nu vill jag ha det ljust och luftigt, istället för rött och murrigt! Min man tycker dock att granen får stå kvar en stund, vi köpte ju trots allt en kungsgran för att den håller sig så länge utan att barra. Men vi får väl se. 

Vi har ju turen att ha både mina och min mans föräldrar inom femton minuters bilväg. Så igår åt vi middag hos svärföräldrarna. Lyx mitt i veckan, kallas det!

Idag har jag och barnen inga planer. Men jag skulle vilja åka och köpa tulpaner. Och äta mer sockerkaka. Och gå ut i skogen. God fortsättning! (Du har väl inte missat min nyårslista?)

10 kommentarer:

  1. Åh, så gott med sockerkaka. Nybakad vill jag ha den. Och med ett glas iskall mjölk trots mina 45 år;-) Vill önska dig riktigt GOD FORTSÄTTNING, vännen. Tack för en trevlig blogg, jag blir så glad i sinnet varje gång jag är inne. Tusen tack också för alla fina kommentarer hos mig. De värmer så gott. Vilket fantastiskt julbord jag fann lite längre ned härinne, en nostalgidröm verkligen. Tack också för din årskrönika. För mig var 2013 väldigt upp och ned. Jag hoppas på lite mer lugn och ro i år. KRAM

    SvaraRadera
    Svar
    1. Javisst är sockerkaka så gott med ett glas mjölk! Det blir man nog aldrig för gammal för! :)
      Tack för dina fina, fina ord! Vad roligt att du mår bra av att läsa och att du fortsätter kommentera! Det gör mig så glad i sinnet! Jag är så glad att jag funnit din blogg också! Det blir spännande att se vad 2014 ger oss! Hoppas din första vecka på året blir bra! Många kramar Maja!

      Radera
  2. Vad härligt mysigt ni har det!!!

    Ha en skön fortsättning på 2014

    Kram kajsa

    SvaraRadera
  3. Mums för sockerkaka, den är gudomligt god som nybakad. Här har vi för första gången i våra liv gjort äpplemos. Hade några stackars Ingrid Marie i källaren som hade sett sina bättre dagar så då testade vi att koka mos på dem. Gissa om det blev gott;)

    Önskar dig en härlig kväll'
    Kram
    Annie

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mums för äppelmos!! Det brukar finnas lite mer tid för sånt såhär vid julledigheten istället för runt den fulla hösten! Fast jag har nog inte hört om nån som gjort äppelmos såhär års... :)
      Ha en fin kväll du med, kram Maja!

      Radera
  4. Härligt med lite vardagslyx!!!
    God fortsättning!
    Kram Malin

    SvaraRadera
  5. Åh så gott med citronsmak i sockerkakan.
    Vi planerar att städa ut julen nu i helgen. Är så trött på den nu, nu känns den mest bara dammig och ful ;) Granen lyser dock upp fint men det går kanske att placera en lampa där i stället. Kram.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är konstigt hur något kan kännas så mysigt en dag och så tråkig nästa dag... :) Kram!

      Radera

Tack för att du tittar in! Du får gärna kommentera mina texter, då blir jag väldigt glad! (Har du inget blogg-konto så välj att kommentera som Anonymt och klicka på Publicera.)