Den här bloggen är nu avslutad. En stund till kommer du kunna läsa och kommentera gamla inlägg. Tack för att du tittar in! ♡

onsdag 22 oktober 2014

Glöm inte att fjäska för hantverkarna!

Imorse hade Anton ont i huvudet och kände sig hängig. Så vi bestämde oss för att vara hemma. När vi väl skjutsat lillbrorsan till dagis så fick vi en lugn dag, fylld av spelande! Det var yatzy, kortspel, fågelspel och framförallt MONOPOL.


Det var första gången Anton fick prova spelet. Det är ju från 8 år, så jag kände mig lite tveksam till en början. Men ojojoj. Vi började på förmiddagen, med några uppehåll för mat och hämta Fabian och fika. Och slutade 18.45 när Anton var bankrutt. (Yeah, jag vann!) Försökte att inte skryta alltför mycket, men han tog förlusten väldigt bra. Jag tror han tyckte det var hur kul som helst. (Det gjorde nog jag också.) Herregud så stor han blivit, att man kan spela vuxenspel med honom en hel dag! 

Jag hann också med att fixa lite fika till hantverkarna, som delvis förstörde vårt lugn med sitt sågande och skruvande. För du vet väl det enkla knepet till att få hantverkarna att jobba lite extra. Lägga ner sig lite mer. Fika, såklart! 

Det är min man, som själv är elektriker, som tipsat om det enkla knepet. Det gör de lite mer tacksamma och i slutändan blir det liksom win-win! De är gladare, anstränger sig lite mer och jobbar snabbare. Jag fick baka lite och tjänar pengar. 

Dagen till ära fick det bli bullar (från frysen) och, håll i er nu - negerbollar! Japp, så stod det åtminstone i min kokbok. Den måste vara bra gammal. Finns väl ingen kokbok idag som skulle skriva så? Nåväl, de blev goda åtminstone, de där negrerna. (Haha, låter inte klokt.)

2 kommentarer:

 1. Ååå vad roligt att spela spel. Längtar tills mina barn odlar det tålamodet;) (ja för jag har hört att man kan odla tålamod och jag har satt en massa frön i dem men inget frö verkar ta sig, men jag ger inte upp)
  Ja vilket fruktansvärt namn egentligen Negerboll hur kunde man ens komma på det namnet undar om det ligger en historia bakom.

  Fin dag till dig
  Kram
  Annie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha tålamod, snart växer nog fröet!
   Jag såg att kokboken var från -83, så det är nog inte så konstigt att det står så. Då hade inte riktigt den debatten kommit igång.
   Hoppas du får en kanonhelg, kram Maja!

   Radera

Tack för att du tittar in! Du får gärna kommentera mina texter, då blir jag väldigt glad! (Har du inget blogg-konto så välj att kommentera som Anonymt och klicka på Publicera.)