Den här bloggen är nu avslutad. En stund till kommer du kunna läsa och kommentera gamla inlägg. Tack för att du tittar in! ♡

fredag 10 oktober 2014

Ledig fredag börjar med trots, skrik och stress - tjoho!

Herregud vilken morgon! Det var någon slags orkar-mamma-test, tror jag. Och jag klarade väl mig sådär. Godkänt åtminstone kanske.

Anton ville INTE åka till skolan. Han ville bara sätta sig på tvären. Bara smeta tandkräm på brorsan så han började gråta. Bara skrika "fackot-mamma". Bara gömma sig bakom soffan och vägra komma fram. Jag ville bara ha en ledig dag med Fabian. Och den lediga dagen hade jag inte tänkt börja med sparkar, skrik och gråt. Varken från barnens eller min sida.

Tiden gick och tillslut insåg jag att han inte skulle hinna med bussen. Då tog jag en diskussion med honom om att man behöver gå i skolan för man lär sig för livet och bla bla bla. Han verkade köpa det och gick med på att åka. Äntligen! 

Med trettio sekunders marginal gasade den lätt stressade mamman in på skolparkeringen. Herregud, ge mig knark! Jag hatar att behöva stressa. Och jag gillar INTE att komma sent! 

Men han hann. Och vi kunde åka hem igen. Göra iordning smörgåsar, en stor latte till mig och nyponsoppa till Fabian. Tända en massa ljus, slå på Barnkanalen och slänga oss i soffan. Älskar slappa fredagar med en andra frukost i soffan. Jobbigt start, men desto skönare fortsättning. 


Lite senare kommer bästa L och det blir säkert en skogsutflykt. Ikväll ska jag och kära mannen fira vår bröllopsdag barnlediga med restaurangbesök. (Lite bilder från vårt underbara bröllop kan du se här från inlägget jag skrev förra året.) 

Trevlig fredag på er alla!

4 kommentarer:

 1. Grattis! Önskar Er en riktigt skön kväll!
  Kram Lena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket, Lena! Kram och trevlig helg!

   Radera
 2. Alltså förlåt, men jag började asgarva vid "fackot-mamma" hahahahahaha. Dessa svordomar som de börjar slänga sig med och säger så roligt på sin svengelska när de är så arga! Och då måste man ju verkligen kväva skrattet och ta ilskan på allvar, men ibland är det svårt. Om man inte är alldeles sönderstressad själv såklart. De små liven...
  Fast tråkig start på dagen, hur som helst. Hoppas resten av helgen blir kanon!
  Kram Elin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var ju tur att det kunde roa någon. ;) Haha, nädå, jag hade själv väldigt svårt att hålla mig för skratt då. De försöker vara så arga och blir inte direkt glada om det mottas med ett flin...
   Ha det fint, kram Maja!

   Radera

Tack för att du tittar in! Du får gärna kommentera mina texter, då blir jag väldigt glad! (Har du inget blogg-konto så välj att kommentera som Anonymt och klicka på Publicera.)