Den här bloggen är nu avslutad. En stund till kommer du kunna läsa och kommentera gamla inlägg. Tack för att du tittar in! ♡

onsdag 1 oktober 2014

Mina heliga tisdagar

Ibland kan jag känna att jag är väldigt dålig på att ta mig egentid. Då jag bara får göra något för min egen skull. Jag har blivit mycket bättre på det, vilket känns bra. Men jag tror fortfarande att jag har förbättringspotential. Jag TÄNKER INTE bli en bitter tant som om trettio år känner att jag försakat mig själv för man och barn. 

Nu när jag är gravid så har jag ju ett större behov av lugn och ro. Det ser jag som ett strålande tillfälle att utnyttja lite av den där potentialen. Så jag har under fem tisdagar gått på gravidyoga. Hittills. Det kommer antagligen bli tjugo gånger till. 

För varje tisdag är numera min heliga kväll. Jag behöver varken tänka på att hämta barn, underhålla under kris-timmen (innan de fått i sig middag), laga middag eller försöka få i dem mat under vettiga förhållanden. 

Jag behöver bara åka till Yogainstitutet efter jobbet. Byta om från kontors-Maja till harmoni- och yoga-Maja. Må bra och fokusera på mig och min mage under 1,5 timme. Sitta ner efteråt och äta god soppa, dricka yogite och prata med andra härliga gravida kvinnor. Tills jag behagar åka hem igen. Ungefär lagom till att mysa med barnen i soffan framför Pokémon. Lugn, grundad och harmonisk. 


Igår var det ju tisdag och jag känner fortfarande ett lugn från gårdagens yogastund. Nu sitter jag på tåget mot Stockholm för en middag på restaurang, en natt på hotell och en heldag med andra kvalitetsnördar som mig. (Eller heter det "som jag"?)

Och efter det så har jag ju helg. Det bästa med den här helgen är att både min syster och bror kommer på besök! Och såklart min ljuvliga systerdotter som jag inte träffat på alldeles för många veckor. Underbart är en underdrift!

4 kommentarer:

 1. Åhh, egentid är viktigt, annars fungerar man inte.....
  Sköt om dig och ha det så trevligt i Stockholm!
  Kram Lena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä så är det! Tack så mycket Lena! Ha det fint du med, kram Maja!

   Radera
 2. Oj, vad skönt det lät! Jag kanske kan snika mig in, magen kan nog passera som gravid i rätt kläder ;)
  Ska banne mig hitta en liknande aktivitet när jag slutar amma!
  Kram och tack för inspon

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kan ju säga att du är väldigt tidigt i graviditeten, och sen råkar det där aldrig gå längre än just tidigt i graviditeten... ;) Eller så går du på vanlig yoga som vanliga människor! :)
   Men jag tycker absolut att du ska hitta på nåt! Det behöver vi kvinnor, som överlag brukar vara dåliga på sånt!
   Jag väntar spänt på vad som blivit din oas från hemmalivet! Ha det fint, kram Maja!

   Radera

Tack för att du tittar in! Du får gärna kommentera mina texter, då blir jag väldigt glad! (Har du inget blogg-konto så välj att kommentera som Anonymt och klicka på Publicera.)