Den här bloggen är nu avslutad. En stund till kommer du kunna läsa och kommentera gamla inlägg. Tack för att du tittar in! ♡

tisdag 7 oktober 2014

Kan man se på magen vilket kön barnet har?

Ja alltså, på den som är gravid. Vissa hävdar nämligen det. Några säger att en toppig mage är ett tecken på att det är en pojke i magen och en lite "lägre" mage tyder på att det är en flicka.

Jag känner mig rätt skeptisk till det där. Hur tusan kan magen veta om vilket kön det är? Och liksom forma om sig efter det. För inte är väl snoppen så stor att det är den som gör magen toppig och "hög"? Det låter ju högst osannolikt, tycker jag.

Ändå är det människor runt omkring mig som vill hävda vilket kön barnet har. 
- Det där måste vara en kille! Titta så högt du bär barnet.


Borde inte magen bero på själva människan som har magen? Och att det liksom därför ser olika ut. Eftersom vi ju är olika och unika, var och en.

Det är bara min tanke. Har du någon erfarenhet, där magar sett olika ut? Mina gravidmagar har varit lika varandra. Men så har jag ju också bara fått killar. Kanske det blir en tredje. Inom sinom tid kommer vi få veta. Vi är dock mest nyfikna på hur många barn det är i den här magen. "Alla" tycker att den ser så stor ut. 
- Oj, ska du inte ha barn förrän i mars/april? Och magen är redan så stor?

Ja, åsikter finns det gott om. Särskilt när man möter någon som är gravid, tydligen.

4 kommentarer:

 1. Oj, vilken fin mage, i förhållande till din kropp kanske den är stor. När jag var gravid fick jag alltid kommentaren att jag hade en "pojk-mage", men så blev det ju inte.
  Hoppas du mår bra Maja!

  Varm kram
  Cia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Cia! Nä, ibland kan "experterna" ha fel! ;) Egentligen spelar ju inte det så stor roll, om det blir en pojke eller flicka. Det är mest det att alla ska tala om för en vad det är...
   Ha det gott, kram Maja!

   Radera
 2. Vilken fin kula du har redan! Jag tillhör dem som tycker det är spännande att analysera skillnader mellan pojk- och flickgraviditeter. ;-) Den stora skillnaden för mig, som har en av varje kön, är helt klart illamåendet! Med Alvin mådde jag "normalt" illa fram till vecka 12 ungefär sen gick det över. Med Alma drabbades jag av hyperemesis och åt receptbelagd medicin mot illamåendet hela graviditeten... Med Alvin hade jag en typiskt toppig "pojkmage" men så låg han också i säte med huvudet snett uppåt/utåt. Magen med Alma var nog lite rundare och den sjönk mycket snabbare. Men jag var i mycket sämre form pga inaktivitet och jag tror att den rundare formen på magen mest berodde på extrakilon runt höfterna. ;-)

  Sen finns det ju de som har haft det precis tvärt om! Jag tror att magens form mest är genetiskt. Min mamma hade "pojkmage" med alla sina döttrar.

  Ska ni kolla kön på RUL? Om vi skulle bestämma oss för ett tredje barn så önskar jag att jag kunde låta bli att kolla kön i förväg, men jag tror att det skulle vara omöjligt. Är för nyfiken och vill veta allt som är möjligt i förväg! :-)

  KRAM /Madde Engström

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Madde!
   Vad jobbigt det lät att vara illamående så länge!!! Fy och blää! Men det behöver väl inte bero på att det var en tjej, eller?
   Det kanske bara är gammalt skrock att magarna ser olika ut alltså... Din erfarenhet stärker ju det! :)
   Jag kommer absolut inte kunna hålla mig från att kolla upp könet på ultraljudet. Är ju alldeles för nyfiken. Ibland tänker jag att det vore roligt att vänta. Men mest vill jag veta, så barnen kan få lättare att relatera till sitt syskon.
   Ha det fint! Stor kram!

   Radera

Tack för att du tittar in! Du får gärna kommentera mina texter, då blir jag väldigt glad! (Har du inget blogg-konto så välj att kommentera som Anonymt och klicka på Publicera.)