Den här bloggen är nu avslutad. En stund till kommer du kunna läsa och kommentera gamla inlägg. Tack för att du tittar in! ♡

onsdag 5 mars 2014

Nä nu drar jag!

Och hela familjen också, alltså! Och svärmor och mina föräldrar. Från detta gråa kalla land. Till ett land med vajande palmer, saltstänkande hav och värmande sol. Eller ja, det verkar vara varierande väder om man läser olika prognoser. Typ 18 grader och moln. Vad fan, liksom. 

Men okej då. Jag tänker inte vara sur för det. Allt detta tänker jag inte göra på en hel vecka:

• Ta på dessa overaller på dessa små barn. ("Och så utanpå kängan. Nej, dra mig inte i håret. Så ja. Nej, nu glömde vi ju halskragen. Förbann... Jag menar, då får vi dra ner dragkedjan igen.")

• Stressa till dagis på morgonen. ("Men kom igeeeen nu, vi kommer för sent! Nej, inte tävla om vem som kommer först. Fabian blir ju så ledsen när han alltid kommer sist.")

• Planera veckans meny (vem kommer egentligen på så många maträtter på en gång?), handla mat, laga mat, plocka undan eller diska. Tjohooo! (Okej, jag måste bestämma vad jag vill ha från menyn, men det kan jag väl leva med.)

• Bädda sängar. Eller vattna blommor. (Inte för att jag kanske vattnar så ofta. Kanske. Men ändå.)

• Titta ut och tänka: Nej inte snö! Skrapa bil och frysa idag igen, alltså. (Jag hoppas verkligen vi slipper snö. Hörde om en som var på Kanarieöarna i december (för några år sen) och då snöade det där, så de var tvungen att köpa nya, varma kläder.) Även om det inte är så varmt att jag kommer vilja bada så blir det fortfarande semester. (Nej, jag är ingen badkruka. Bara lite känslig för kall temperatur. (Fråga inte min man, han kanske tycker det där med badkruka passar bättre.)) Inga kängor eller vantar. Och barnen kommer garanterat att bada. Hela tiden.

Förmiddagen har spenderats hemma med barnen. Jag har fixat det sista med packningen (10 kilos necessär och lite annat smått) och är väldigt nöjd med mig själv att jag packade nästan allt i helgen. Jo förresten, vi har jagat möss också. En livs levande mus sprang plötsligt i Fabians säng. Inte bli hysterisk nu, hann jag tänka. Och jag skötte mig ganska bra. Blev bara ett litet skrik när musen sprang fram under byrån. Då började Anton grina. Men eftersom den sprang fram så kunde jag lägga fram en hink, som den kröp in i. Sen gick vi ut med den och släppte ut den på åkern bredvid vårt hus. Tårarna torkades och allt var frid och fröjd igen. (Så du vet, jag gillar inte råttor, mamma!) Tack katterna för den presenten!


Så nu ska jag bara trolla bort mitt halsonda, som nu satt sig på andra halsmandeln. Och hoppas på att flygresan går snabbt och smidigt! Och att vi får vara friska. Sköt om er, fina läsare. Jag garanterar ingen fin uppdateringstakt härifrån på ett tag. (Men huset är övervakat så tänk inte ens tanken, tjuvar.) 

Stor kram!

(Sista snön på ett tag...)

5 kommentarer:

 1. Det låter härligt! Bara att få miljöombyte och då till en varmare miljö :)
  Hoppas ni får sol och värme så ni laddar batterierna riktigt rejält!
  Sköt om er!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Härligt Maja! Jag hoppas ni njuter av sol, värme och lata dagar. Njut nu allt ni kan och ladda batterierna fulla med ny kraft.

  Ta hand om er!♥

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 3. Jag hoppas ni har en fantastisk semester, låter ljuvligt speciellt det där med att slippa bråket om overallen och alla dess tillbehör. Fast jag tänkte faktiskt strunta i overallen nästa vecka, då blir det regnställ istället och hoppas därmed att påklädningen på morgonen kommer gå lite lättare;)
  Kram
  Annie

  SvaraRadera
 4. Så härligt! Njut lata dagar i solen med sand mellan tårna. Stor kram

  SvaraRadera

Tack för att du tittar in! Du får gärna kommentera mina texter, då blir jag väldigt glad! (Har du inget blogg-konto så välj att kommentera som Anonymt och klicka på Publicera.)