Den här bloggen är nu avslutad. En stund till kommer du kunna läsa och kommentera gamla inlägg. Tack för att du tittar in! ♡

måndag 24 mars 2014

Tips för bättre sådd kan ibland vara lite stressigt också

Redan måndag igen. Hade så mycket för mig i helgen att jag inte orkade med att uggla framför datorn eller telefon för att blogga. Tänkte bara visa några fina bilder från helgen. (Storhandling, storstäd, korvgrillning, krattning i trädgården, middag hos goda vänner, besök i badhuset, skogstur, hittat vitsippor i trädgården, spelat handbollsmatch...)

Och fått ner mina fröer i jorden! 
Fick jättebra tips av min kollega som är trädgårdsmästare. Jag hade ju tänkt så några frön i en liten plastkruka. Men hon sa att hon brukar sätta många frön i samma, en något större plastkruka och sedan gallra bort de som inte tagit sig. Och så lägger hon planteringsjord underst och såjord överst, så att fröet först kan ta sig i den översta jorden och sedan även kunna slå en rot i det undre laget. Hennes tips var superbra, men det gav mig också lite ångest. Tusan vad avancerat det ska vara. Men nu är de nere och vi får väl se vad det blir.  


Förutom att sätta frön i större plastlådor så gjorde jag också egna krukor i tidningspapper.


Känner mig seriös. Men jag återkommer längre fram om det överhuvudtaget kommer ta sig...

Hoppas du haft en skön och solig helg med mycket påfyllning av energi och harmoni! 

8 kommentarer:

 1. Åh, vad roligt! Nu vill jag också komma igång ordentligt med fröerna :)
  Ha det gott! Kram Elin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja verkligen! Förstår om du har annat att göra! Men det är mysigt när det gröna börjar komma fram... Stor kram Maja!

   Radera
 2. Jag säger bara wow vad du är flitig!! Här har inte ett endaste frö kommit i jorden, men jag hoppas kunna så dem ute i mina hembyggda pallkragar snart istället. Skickar ett Stort Lycka Till med odlingen ;) Ni verkar ha haft en intensiv men härlig helg också.
  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh tack, Pia! Jag som kände mig sen, men känner mig genast bättre! :) Roligt med hemsnickrade pallkragar, det vill jag se sen! Stor kram!

   Radera
 3. Wow så underbart härlig att se all plantering, jag ska också plantera snart fast här hemma blir det ingefära och små gular ärtor som ska ner i jorden;) ska bli spännande och se om det blir något av det;)
  Kram
  Annie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingefära?!? Vad planterar man då? Det lät ju jättespännande!! Är det frön? Vill veta mer... :)
   Stor kram Maja!

   Radera
 4. Oj, vad mycket du har sått! Lycka till, fröna gror säkert!
  Härligt med vitsippor. Då är det vår!
  Ha det gott
  Lena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vi får se vad det blir! Men det har redan kommit upp små gröna knoppar av både det ena och det andra och det är ju roligt!
   Ja nu är det vår! Stor kram!

   Radera

Tack för att du tittar in! Du får gärna kommentera mina texter, då blir jag väldigt glad! (Har du inget blogg-konto så välj att kommentera som Anonymt och klicka på Publicera.)