Den här bloggen är nu avslutad. En stund till kommer du kunna läsa och kommentera gamla inlägg. Tack för att du tittar in! ♡

söndag 2 mars 2014

Lördagens lärdomar - börja NJUT av att vara frisk

Jag kan bli lite sur på mig själv över att jag har så svårt att njuta av det faktum över att bara få vara frisk. Det kan jag mest bara göra när jag är sjuk. Önska att jag vore frisk och tänka att jag minsann skulle vara väldigt nöjd bara jag fick vara frisk. 

Som igår. Låg hemma och tyckte synd om mig själv över att vara förkyld med världens halsont och huvudvärk. 

Men mest hade jag lite ångest över att jag kanske skulle smitta någon av barnen. Som inte skulle hinna bli frisk till på onsdag. För då ska ju vi flyga till varmare breddgrader. Och jag har själv flugit med jobbig förkylning en gång tidigare, då det kändes som om mina öron skulle sprängas när vi skulle landa. Jag lovar, sprängas! Jag var ett öron- barn när jag var liten, som det så fint kallas. Och mina förkylningar sätter sig lätt på öron och hals. Så det vill jag inte vara med om igen. Men framförallt vill jag INTE att någon av barnen ska behöva genomlida samma sak. Då har jag hellre ont själv.

Så jag önskar SÅ att jag inte smittar någon. 

För några dagar sen var det grått och trist ute. Men inte tänkte jag väl då: ja, men vi är åtminstone friska! Nä, då ville jag mest ha sol och vår. Kanske är det så att det är svårt att känna tacksamhet och nöjdhet över något som man tar för givet. Något som man redan har. Men jag ska jobba på att bli bättre på det. (Det är ju ett steg att veta om sitt förbättringsområde och vilja jobba på det.) Hur gör du för att komma ihåg att njuta?

Idag mår jag bättre. Och känner mig oerhört tacksam över det. 

Jag har börjat packa och tagit fram barnens solhattar och gympaskor. Fabian blev jätteledsen över att inte få ha på sig skorna inomhus (de är ju smutsiga) och även utomhus (det är ju lerigt och blött) hela dagen igår. Så han springer fram och tillbaka i grovköket, där han får ha de på sig. Solhattar och kepor provades och satt på länge.


Och åkte även på idag. 


Barnen kikar på Mamma Mu. Jag har precis druckit upp min latte. Huvudvärken har lättat och det kändes inte som att svälja taggtråd längre. Nu ska jag laga frukost. Får gå lite på sparlåga även idag, så det inte blir värre. Men är nöjd så länge det inte blir sämre.

2 kommentarer:

 1. Ja, det finns ju ingenting som är så skönt som att börja må bättre när man mått riktigt dåligt! Det är verkligen en känsla värd att ta tillvara på, men som du skriver, det håller ju inte i sig av sig själv (eller ens om man försöker heller så länge). Just nu med foglossning och trött gravidkropp så tror jag ju att jag kommer att njuta av att bara vara krämpfri och lättare resten av livet, haha, och att allt kommer kännas lätt sedan.... Ett litet tag om jag har tur ;)

  Ha en bra resa nu och hoppas att ni håller er friska!

  Kram Elin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår verkligen din känsla och kan precis komma ihåg det! Den där magen är mest i vägen i slutet... Sköt om dig och lyssna på kroppen! Kram Maja!

   Radera

Tack för att du tittar in! Du får gärna kommentera mina texter, då blir jag väldigt glad! (Har du inget blogg-konto så välj att kommentera som Anonymt och klicka på Publicera.)