Den här bloggen är nu avslutad. En stund till kommer du kunna läsa och kommentera gamla inlägg. Tack för att du tittar in! ♡

lördag 14 december 2013

Det är väl klart att han ska få vara tärna!

Idag var det så dags för Luciafirande. Vår femåring hade sedan länge bestämt att han skulle vara tärna. Och det är ju inget konstigt med det. Egentligen. Men min första tanke när han sa det var:
- Ska du verkligen det? Men sedan blev jag arg på mig själv för att jag tänkt så. Självklart ska han väl få vara tärna om han vill. Vi lever ju 2013. Det blir superbra. 

Bara  att gå ut och handla nödvändiga attiraljer, som tex tärnljus. Vilket visade sig inte vara jättelätt att hitta den tolfte december. (Ja, jag vet att jag skrev att han bestämt det sen länge, men vadå då, det räcker ju faktiskt att köpa det dagen innan.) Det skulle även vara guldigt glitter. 

Åh gud så söta de var. Allihopa. Någon pillade sig i näsan. Någon sjöng väldigt högt. Någon satt bara och stirrade rakt fram.  Någon tog ljuset och drog det ut och in ur munnen. Jag hör själv att det här kanske inte låter ett dugg gulligt. Men som förälder så smälter man när man ser alla små barn utklädda och uppklädda. Det är något särskilt med känslan av lucia. (Jag inser också att det är sista året för Anton att fira lucia på dagis, nästa år är det dags för skolan för honom.)  (Jag hade dock önskat att personalen ordnat Antons lugg lite. Vi hade ju hårmousse i...)Kvällen blev dock lite av en missräkning. Min man insåg nackdelarna med att ha eget företag, då en av hans anställda borrat sönder dyra armaturer på en industri, som tydligen kräver två arbetsdagar för att sätta upp nya. Kvällsjobb och helgjobb alltså. 

Den mysiga fredagsmiddagen fick istället bli pizza (eftersom Anton fick följa med mormor och morfar hem) för mig och Fabian. Och efter maten sa Fabian:
- Mamma, jag ha en baa idé! Vi ätej GLASS!! 
Och självklart ska min goding få glass. 


För övrigt så tänkte jag följa fina Annies braiga idé och göra en god gärning den här helgen. Som säkert många vet så sänder Sveriges Radio P3 något som heter Musikhjälpen hela veckan. I år samlar de in pengar för att hjälpa alla kvinnor att överleva sin graviditet. För varje person som kommenterar det här inlägget så skänker jag 10 kronor till Musikhjälpen. Så kom igen nu! En liten kommentar är det ju värt! Jag uppmanar även alla andra bloggare att göra detsamma!

Ska som avslutning (som utlovat förut), visa en bild från dagens julgodisbakning. Det blev bara rocky road. Men riktigt gott var det. Rekommenderas varmt, till alla chokladälskare! (Blanda smält choklad med det du gillar, vi tog mini-marshmallows, jordnötter, dumle och riskrisp! Låt svalna och skär upp i bitar! Klart!)


Och glöm nu inte bidra till all kvinnors rätt att överleva sin graviditet! Tänk om fler hade liknande sjukvård som Sverige! Jag skänker pengarna på söndag förmiddag, så kommentera detta innan dess! För en god gärning! 

12 kommentarer:

 1. För den goda sakens skull då ;)

  Tycker också det ser ut att ha varit ett väldigt gulligt Luciatåg!!
  Ha en fin helg :)

  SvaraRadera
 2. Åååå så roligt att du hänger på;) Själv har jag publicerat inlägget idag då jag var ute lite fel i decemberutmaningen. Men nu ligger inlägget ute (din kommentar finns kvar) så nu hoppas vi att kommentarerna trillar in så vi kan göra lite skillnad;)
  Härligt med lucia och så mysigt med en tärna, här hemma var det tvärt om jag frågade min äldsta om han inte kunde tänka sig att vara lucia eller tärna, men nej. Men hoppet lever, har man inga flickor så kan man alltid hoppas att få klä dem flickigt åtminstone en gång;) Men det blev pepparkaksgubbe och tomte för mina två. För den äldsta var det även här sista gången det lussades på dagis, tänk nästa är är de stora...

  Önskar dig en härlig dag och tackar att du antog uppmaningen.
  Kram
  Annie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Självklart måste jag hänga på en sån bra idé! :)
   Ja stora börjar barnen bli, det går superfort! Kram Maja

   Radera
 3. Jaa det är klart att jag kommenterar!!! Absolut! Tycker även att du har en väldigt mysig blogg som jag har nyss har hittat till! Klart man ska få vara tärna trots att man är grabb... Min minsting älskar att vara prinsessa..

  SvaraRadera
 4. Skriver en rad jag också då :)
  Har precis hittat hit, en trevlig blogg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Roligt att du hittat hit! :)

   Radera
 5. Bra initiativ :-D glad lucia (i efterskott)

  SvaraRadera

Tack för att du tittar in! Du får gärna kommentera mina texter, då blir jag väldigt glad! (Har du inget blogg-konto så välj att kommentera som Anonymt och klicka på Publicera.)