Den här bloggen är nu avslutad. En stund till kommer du kunna läsa och kommentera gamla inlägg. Tack för att du tittar in! ♡

söndag 15 december 2013

Lördagens lärdomar - att börja dagen med yoga gör underverk

Först vill jag börja med att tacka alla som kommenterat mina inlägg för att peppa mig att skänka lite pengar till Musikhjälpen! Alla små bidrag gör stor nytta tillsammans! Eftersom vi lever ett så förhållandevis rikt liv här i Sverige så tycker jag det känns bra att kunna bidra! Bidra med det som för mig kanske skulle vara ett par luncher på stan. Eller en taxifärd hem från stan. Eller en extra leksak till barnen. För det tycker jag faktiskt att jag kan avvara. 

Även fast det bara blev ett par hundringar den här gången så har det gett mig energi till att hitta på nåt ännu bättre inför nästa år. Vi får se vad det blir!


(Bild från Sverigesradio.se)

Den här helgen kommer gå till historien som en av årets bästa! Starten var så perfekt att jag måste försöka beskriva den här:

Jag och bästa L gick upp klockan 5.50. Självvalt. Åkte till Yogainstitutet för att utöva två och en halv timme Sadhana. Det innebär yoga, gongbad, meditation, mantrasånger och själaarbete. Den känslan efteråt är ovärderlig. Svår att beskriva. Men antagligen den bästa starten på dagen. Ett lugn som sprider sig i kroppen och gör att helgen bara kan bli fantastisk! 

Senare åkte jag tillsammans med min man, yngste sonen och bästa L till mina föräldrar, där äldste sonen och min syster redan var. Där stod lyxlunch uppdukad. Sedan badade vi bastu och masserade varandra. Nybakat bröd. Hem och pyssla lite, som jag visade bilder på igår. 


Det är inte färdigt än, men sådär framåt påsk kanske... (Ska bli en stor boll som kallas kusudama.)

Sedan åt vi en god middag, drack en god ale och såg på film. Vi var väldigt trötta eftersom vi gått upp så tidigt och stupade i säng halv elva. Och vaknade halv nio. Va? Hur kunde det här gå till? Visst, Anton hade sovit kvar ytterligare en natt hos mormor och morfar. Men Fabian då, vad sysslade han med? Sov, tydligen. Sån fantastisk känsla med ordentlig sovmorgon! 

Söndagen blev också väldigt härlig. Bara ett barn, som dessutom är på ett strålande humör mest alltid. Bästa L som sällskap. Promenad till skogen, pyssel, adventsfika i vårt uterum när mina föräldrar och min syster kom tillbaka med Anton på eftermiddagen. 

Barnen började bråka ganska snabbt efter att de träffats igen och lugnet försvann litegrann. Men bara utvändigt. För inne i mig finns fortfarande lugnet, från gårdagens tidiga yoga. Det lugnet och tryggheten ska jag behålla i mitt sinne hela den här sista veckan på jobbet innan vi tar jullov. Kärlek till er alla!

2 kommentarer:

 1. Kärlek till dig också!:)
  Tack för att du delar med dig och jag inser att det där med yoga är någonting som jag har missat....
  Ditt pyssel ser mycket intressant och vackert ut. Ska nog bläddra lite bakåt i din blogg en stund
  Ha en fin dag!

  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Yoga kan jag verkligen rekommendera! Till alla! Det är så himlens skönt och för mig funkar det för att få ner stressnivån, återhämta sig och samla ny kraft och energi! Och det känns som man kan behöva, särskilt såhär innan jul!
   Hoppas du mår fint, kram Maja!

   Radera

Tack för att du tittar in! Du får gärna kommentera mina texter, då blir jag väldigt glad! (Har du inget blogg-konto så välj att kommentera som Anonymt och klicka på Publicera.)