Den här bloggen är nu avslutad. En stund till kommer du kunna läsa och kommentera gamla inlägg. Tack för att du tittar in! ♡

fredag 23 augusti 2013

- Mamma, jag är en mästerbagare!


Den härliga kommentaren kläckte Anton när vi stod och bakade idag. Och visst är han det. Han kavlade ut degen, lade på kanel, mandelmassa, socker och hackad choklad. Rullade ihop, skar i bitar och hällde på pärlsocker. Det kanske blev aningen mycket socker bara. 


Men det blir ju bara godare då, eller hur? 

Fabian var inte sämre, utan han fick göra degen själv. Hälla i och titta på medan maskinen jobbade. Lite läskigt, men spännande. 


När han skulle lägga ut bakformar så upptäckte han dock att hälften av jästen hade hamnat i hans förklädesficka. Hoppsan. Inte så luftiga bullar kanske. Men fasligt goda ändå. Enligt Anton de godaste bullar som han ätit. 


Jag tror det beror på att han varit med och bakat. Och är det inte så att barnen oftast gillar maten om de fått varit med och lagat? Jag har upptäckt hur kul det är att verkligen ta sig tid att laga mat tillsammans med barnen. Det uppskattas av alla. Barnen växer med ansvar och jag behöver inte tänka på att de kanske bråkar eller vill bli underhållna.

Det kanske tar lite längre tid. Och kanske krävs lite större tålamod. Men det gäller att inte vara perfektionist. "Dela som du vill!" (Vilket kan vara nog så svårt.) Och att inte ha bråttom. (Ännu svårare ibland när man kommer från jobbet superhungrig och låg på blodsocker.)

Men varför stressa genom livet istället för att leva det? (Haha, förlåt, jag stressar också ibland såklart.) Jag vet, det är inte alltid man orkar vänta på att en två-åring ska tvätta potatisen. Men den stoltheten i barnens ögon när de klarat det är ovärderlig. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du tittar in! Du får gärna kommentera mina texter, då blir jag väldigt glad! (Har du inget blogg-konto så välj att kommentera som Anonymt och klicka på Publicera.)