Den här bloggen är nu avslutad. En stund till kommer du kunna läsa och kommentera gamla inlägg. Tack för att du tittar in! ♡

måndag 15 september 2014

Jag orkar egentligen inte höra mer om det här

Jag kan inte låta det här märkliga valet gå bloggen förbi, även om jag aldrig haft för avsikt att blanda in politik i mina bekännelser. 

Redan innan valet hann jag bli ganska trött på allt politiskt snack. Det var ju överallt. Rösta på mig, för då blir allt sååå bra. Rösta inte på SD, för de är nazister. 

Och nu är det ännu mer överallt. I all media, social media och på allas läppar. Såklart! Konstigt vore annars! Trots all skrämselpropaganda som spritts om Sverigedemokraterna så har nu 13 procent av Sveriges befolkning röstat på ett parti, som står för en värld där inte alla är lika mycket värda. I vissa kommuner är detta parti till och med störst, med 30 procent. I dessa kommuner är alltså en tredjedel av medborgarna missnöjda med den politik som förts och vill se en förändring. 

Kanske har det kommit för många invandrare och tagit deras jobb? Kanske känner de inga personer med utländsk härkomst? Kanske tycker de att man borde stanna kvar i landet där man är född? Kanske tycker de att samhället blivit för vänstervridet? Att de inte fått någon hjälp från politikerna med det som de tycker är viktigt? Jag vet inte. 

Jag vet bara att det känns fel. Så himla fel. Jag hoppas att de som nu får ansvaret att leda en regering för vårt vackra avlånga land gör det på ett bra sätt. Att man vågar ta diskussionerna med varandra och framförallt med väljarna. Hur kommer det sig att så många röstat på Sverigedemokraterna? Hur kan vi hjälpa dem, utan att släppa fram främlingsfientlighet i samhället? För det tror jag vi kan.

Många har debatterat, sagt och skrivit mycket om detta. Bland det klokaste tycker jag är: vi måste sluta lyssna på de som leder SD och istället lyssna på deras väljare. 

Hur ska vi annars kunna vända trenden? 

Vad tycker du? Orkar du lyssna mer på valsnack? Jag känner mig rätt mätt. Och ändå har det säkert bara börjat.

2 kommentarer:

 1. Först. Stora gratulationer till magen, så roligt för er. Förstår om det är mycket funderingar som barnen kommer med nu;)

  Här kan jag inte få nog av politiken. Detta val har väckt så många känslor och funderingar och jag kan liksom inte sluta prata om det. Frågan är hur det kommer gå och vilka alternativ som blir bäst...

  Önskar dig en fantastisk dag och roligt att jag kunde lära dig något nytt (håll koll efter triangeln)
  Kram
  Annie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Annie!!
   Ja det här med politiken. Ganska precis efter att jag skrev det här inlägget så fick jag veta att S nobbat V. Och sen var såklart diskussioner och spekulationer igång igen. Och nu verkar ingen förutom MP vilja samarbeta med dem. Ja, genast blev det intressant igen. Hur ska Sverige styras nu? Vi får vänta och se. Jag är också spänd på hur det kommer se ut i min kommun. Allt känns oklart. Men de löser det säkert.
   Önskar dig en riktigt skön helg! Kram

   Radera

Tack för att du tittar in! Du får gärna kommentera mina texter, då blir jag väldigt glad! (Har du inget blogg-konto så välj att kommentera som Anonymt och klicka på Publicera.)